Нетаняху: Европодкрепата за Палестина застрашава Израел

| от |

Европодкрепата за Палестина представлява заплаха за Израел, счита израелският премиер Бенямин Нетаняху.

„Опитите на палестинците и някои европейски страни да поставят условия на Израел само ще доведе до дезориентация в настоящата ситуация в региона и ще застраши Израел. Твърдо сме против подобни действия“, се казва в съобщение на Нетаняху.

Коментарът на израелския премиер бе огласен броени часове след разговорите в Рим между него и държавния секретар на САЩ Джон Кери. Двамата имаха дълъг разговор на тема сигурността на Израел, отношенията на страната с ООН и постигането на траен за мир в Близкия Изток.

Палестинските власти заявиха, че ще представят в ООН черновата на резолюция, в който е записан 2-годишен срок за изтегляне на израелската армия от автономията. Франция, Германия и Великобритания дадоха индикации, че са готови да подкрепят текста след доработка и прецизиране.

Очаква се обаче САЩ да се възползват от правото си на вето при гласуването на резолюцията. „Има някои неща, които никога няма да подкрепим“, е заявил високопоставен чиновник от Държавния департамент, пожелал анонимност. /АФП, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Нетаняху: Европодкрепата за Палестина застрашава Израел