Неймар е на “автопилот“ докато е на терена

| от |

Японски невролози обясняват, че Неймар не мисли докато играе футбол, те са изчислили, че когато той влиза в игра неговата мозъчна активност е по-малко от 10% от мозъчната дейност на аматьорски футболист.


Според резултатите от сканирането на мозъка на Неймар, направени през февруари, церебрална му дейност всеки път когато е бил близо до топката е била минимална, но чудото е че всичките му движения се „необяснимо естествени.“

В проучването на Еичи Наито публикувано в швейцарския вестник Frontiers in Human Neuroscience, японския изследовател заключава, че „футболният мозък на Неймар активира много ограничени ресурси в регионите, отговарящи за движението на краката.“

neymar 1

В проучването са участвали и трима футболисти от Втора лига на Испания и двама професионални плувци. Наито очаква, че би получил същите резултати, ако излседва Меси или Роналдо.

„Намалената активност на мозъка означава и по-малко натоварване, което от своя страна позволява на играча да изпълнява редица сложни движения едновременно. Вярваме, че това му дава лекотата, която се крие зад неговите действия“, заключава японският невролог.

 
 
Коментарите са изключени за Неймар е на “автопилот“ докато е на терена