Неизвестен подмени знамената на Бруклинския мост

| от |

Полицията в Ню Йорк издирва извършителя на едно необичайно престъпление. Той сменил американските знамена, разположени по световноизвестния Бруклински мост, с бели флагове, предаде News7.

Според властите, този случай показва колко сериозни пропуски има в мерките за сигурност в Съединените щати.

_76448555_flags1

Това е едно от най-стриктно охраняваните места в Ню Йорк. Въпреки това, някой успял да се промъкне и да смени знамената, разположени на Бруклинския мост.

Според полицията, извършителят лесно е можел да постави бомби вместо знамена. Това показва, че САЩ остават много уязвими, когато става въпрос за терористични атаки.

Наскоро специална комисия към Белия дом публикува доклад, в който се казва, че заплахите за страната стават все повече. Те варират от компютърни атаки до терористи, обучени в самата Америка.

Още преди десетилетие, експерти предупредиха, че ако Ирак падне, вакуумът ще бъде запълнен от терористи. Последните събития сякаш показват, че този кошмарен сценарий се сбъдва.

Групировката „Ислямска държава в Ирак и Леванта“ контролира големи територии от Ирак и Сирия. В редиците им има много американци и европейци. Това поражда много притеснения.

Наскоро организацията публикува списък с най-желаните цели за терористични атаки. Сред тях е и тенис турнирът в Ню Йорк.

Друга голяма заплаха са хакерските атаки. Те могат да нанесат ужасяващи щети, блокирайки инфраструктурата или удряйки големи финансови институции. Заплахите се увеличават, но за експертите целта пред САЩ е ясна. А именно да изпреварват действията на противниците им.

 
 
Коментарите са изключени за Неизвестен подмени знамената на Бруклинския мост