Недобросъвестни стопани изоставят черни котки, защото не изглеждат добре на селфита

| от |

Селфитата носят лош късмет на черните котки – поради факта, че писаните с тъмна козина не изглеждат добре на популярните самоснимки, недобросъвестни стопани ги изоставят, пише в. „Дейли експрес“.

От британското Кралско дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (RSPCA) съобщават, че с нарастването на популярността на селфитата с домашни любимци се увеличава броят на изоставените черни котки. По данни на организацията около 70 процента от поверените на грижите й 1000 писани са с тъмна козина. От дружеството отбелязват още, че изпитват сериозни затруднения в намирането на нов дом за тях.

„В британския фолклор черните котки са символ на късмет. Оказва се обаче, че самите те не са големи късметлии. Защо? Защото стопаните им не ги смятат за достатъчно фотогенични, за да се снимат заедно с тях на придобиващите все по-голяма популярност селфита с домашни любимци. Наистина сме озадачени от случващото се и призоваваме хората да съдят за котките не по техния цвят, а по характера им“, казва говорител на Кралско дружество за предотвратяване на жестокостта към животните. „Черното никак не се харесва в момента. Най-популярни сред хората са рижавите котараци. Грижим се за около 300 котки годишно, но сега приютът ни е „пълен до пръсване“, като черните котки са в изобилие“, казва Рони Макмилън от спасителния център „Милууд“ в Едуолтън, където само през последните няколко седмициса приютени девет изоставени черни писани.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Недобросъвестни стопани изоставят черни котки, защото не изглеждат добре на селфита