Националният рамков договор за 2017 г. може би е близо до подписване

| от chronicle.bg |

За разлика от миналата година, когато Национален рамков договор така и не беше подписан, сега изглежда много по-вероятно да се стигне до споразумение, съобщава Medical News.

Вече имаше среща между БЛС и представители на НЗОК и новото ръководство на здравното министерство. От октомври ще се въведе фиш, който ще се издава заедно с епикризата при изписване от болницата и в който ще са отразени всички приложени на пациента дейности.

„Двете страни постигнаха споразумение. Остават финансовите проблеми, предимно в болничната помощ. Българският лекарски съюз предложи схема, по която бихме могли да осъществим нещата по начина, който смятаме, че ще внесе спокойствие при болничната помощ.“ Това заяви д-р Венцислав Грозев – председател на Управителния съвет на БЛД+С в ефира на БНТ.

„Очакваме по-разширен първо достъп на пациентите до лъчетерапевтично лечение. От 1-2 години върви процес на преоборудване на болниците. Той приключи, но реалното влизане в действие изисква известен период от време. Очакваме тази година да влезе в действие“, заяви д-р Димитър Петров – подуправител на НЗОК.

 
 
Коментарите са изключени за Националният рамков договор за 2017 г. може би е близо до подписване