НАТО: Русия все още дестабилизира Украйна

| от |

Русия продължава да създава напрежение и да дестабилизира ситуацията в Източна Украйна. Това заяви генералният секретар на НАТО Андерс фог Расмусен (на снимката).

Изказването му дойде малко преди началото на срещата на върха на Алианса в Уелс. Във форума нашата страна е представена от президента Росен Плевнелиев. Основна тема ще бъде ситуацията в Украйна.

По повод обявения вчера от държавния глава на Русия Владимир Путин план за прекратяване на сраженията, Расмусен каза, че Алиансът приветства всички усилия за намиране на мирно решение на кризата. Той добави, че започващата среща в Уелс е от огромно значение.

„Срещата на НАТО в Уелс е една от най-важните в историята на нашия Алианс. Това е критична среща в критичен момент. Изправени сме пред драматични промени в сферата на сигурността. На изток Русия атакува Украйна. На югоизток виждаме възхода на терористичната организация, наречена „Ислямска държава“. На юг ставаме свидетели на насилие, несигурност и нестабилност“, каза Андерс фог Расмусен. / News7

 
 
Коментарите са изключени за НАТО: Русия все още дестабилизира Украйна