Наказанията за педофилите във Великобритания ще бъдат като за терористи

| от |

Наказанието за жителите на Кралство Великобритания, уличени в педофилия, ще се третира по същия начин, както и за терористите, съобщават „The Guardian“.

cameron

Такова заявление е направил в неделя, 27 април, премиерът на страната Дейвид Кемерън. Той е подчертал, че педофилите е необходимо да бъдат лишавани от възможността да си разменят „инструкции или ръководства“ по темата как да си намерят жертви или как да избегнат съответното наказание след уличаване и разследване. Подобни материали ще бъдат считани за екстремистки, както се третират например пособията и инструкциите по изготвяне на самоделни бомби в интернет пространството.

„Вратичката в законодателството, позволяваща на педофилите да пишат и да разпостраняват тези отвратителни материали, е абсолютно неприемлива. Аз искам да бъда уверен в това, че ние сме направили и ще направим всичко за да защитим децата“– е заявил Кемерън.

Очаква се, че становище по новия закон ще даде и самата кралица Елизабет II.

Законът ще влезе в сила през следващата година. Разглеждането му от властите на страната се наложи след крупния скандал, разгорял се в едно от частните училища. Както е известно, там учител-педофил в продължение на три години е изнасилил и блудствал с около 60 десетгодишни момчета.

 
 
Коментарите са изключени за Наказанията за педофилите във Великобритания ще бъдат като за терористи