Най-скъпата пица в света може да бъде опитана в пицарии „Steveston“

| от |

Най-скъпата пица в света може да бъде пробвана в пицарии „Steveston“ в канадски Ричмънд. В рецептата на деликатеса на стойност от 450 долара влизат омари, есетров хайвер, кралски скариди и черна треска, съобщават „The Daily Meal“. Уникалното угощение влиза в книгата за „Рекордите на Гинес“.

promo_expensive_pizza

Собственикът на пицерията Надер Хатами (Nader Hatami) разказва, че е измислил тази рецепта за пица от любов към морските деликатеси. Той е подчертал твърдо, че новаторството в менюто на неговото заведение не е във фастфуда, а в блюдата от най-висок клас на готварския занаят. Хатами е отбелязал, че цената на пицата е напълно обоснована от високата стойност на качествените и същевремено редки съставки.

Пицерията има вече осем поръчки за скъпата пица. Главния готвач на заведението е помолил заинтересованите клиенти да правят поръчка минимум 24 часа по-рано.

В менюто на “ Steveston“ има и други екстравагантни и скъпи блюда. Например, там може да пробвате пица с рататуй от омар и печен див чесън за сумата от 120 долара. В рецептата има и други плаващи (по избор) необичайни добавки като сирене бри, водоросли, горчица и уасаби.

Само да напомним за предишния рекорд на скъпа пица – той принадлежеше на световно известния шеф-готвач Гордън Рамзи. Италианското угощение на британеца струваше 178 долара, в рецептата влизаха бели трюфели с редки сортове сирена.

 
 
Коментарите са изключени за Най-скъпата пица в света може да бъде опитана в пицарии „Steveston“