Сексът и киното

| от |

В случай, че „Петдесет нюанса сиво” не ти се струва толкова секси или извратен, пробвай някой от филмите в нашия списък

„Петдесет нюанса сиво” направи фурор, много хора твърдят, че е заради секса, други, че е заради любовта, изобщо всеки има мнение… Ние няма да ви занимаваме с лентата, а с филмите за секс и то с много секс през годините, които могат да накарат „Петдесет нюанса” да изглеждат като „Безсъници в Сиатъл” с пошляпване. А вас да ви накарат да се изчервите…

'last tango in paris

Последно танго в Париж (1972)

Марлон Брадно е почти на 50 години, когато се съгласява да снима интензивния сексуален филм на Бернардо Бертолучи. От друга страна Мария Шнайдер няма навършени 20 години. Това е първата й голяма роля. Ролята, която ще я определи като актриса, ролята, която тя мрази до последния си ден и ролята, в която всички я помнят и до днес. Брандо и Шнайдер са двама души, които се срещат случайно в Париж и започват интензивна, на ръба на извратената, сексуална връзка. Бертолучи е заклеймен след излизането на филма, а сцената с маслото е една от най-култовите секссцени в киното и до днес.

bitter moon

Горчива луна (1991)

Питър Койот е на върха на кариерата си, тоест той е млад, секси, известен и точно е получил първата си номинация за „Еми“, когато Роман Полански го кани да участва в секстрилъра, който замисля. Историята проследява саморазрушителната връзка на млад сексапилен американец и млада французойка. История за страст и много, много секс, която ще ви накара да се изчервите, не само заради всичко показано, както си му е редът, ами и заради брутално красивата Емануел Сение, която изглежда като сексбогиня. История за самоизяждащата се връзка между двама души пречупена пред доста извратен секс.

tie-me-up-tie-me-down

Ела, завържи ме! (1989)

Педро Алмодовар е режисьор, който обича жените, обича секса и обича да кара жените в неговите филми да не се срамуват от голотата или сексуалността си. Историята звучи шантаво, но филмът е толкова интензивен и сексуален, че странностите изобщо не са там, където ги търсите на първо четене. Антонио Бандерас, млад и много секси, играе Рики – ментално нестабилен младеж, който след като излиза от лудницата, намира порнозвезда, с която някога е спал. Отвлича я, и както заглавието на филма твърди, я връзва за кревата, за да прави с нея какво си поиска, с надеждата, че тя ще се влюби в него в един момент. „Ела, завържи ме!” освен това е комедия и показва тази страна на секса по най-добрия възможен начин.

piano-teacher

Учителката по пиано (2001)

„Учителката по пиано” или „The Piano Teacher” напомня много на „Записките по един скандал”, тъй като отново се разказва за учителка и ученик, които имат силно сексуална връзка. С тази разлика, че ако някой може да пише добре за женската сексуалност, то това е австрийката Елфриде Йелинек (авторката на „Монолози за вагината”). Германският режисьор Михаел Ханеке снима тази силно притеснителна сексуална история и го прави прекрасно.

nine and a half weeks

Девет седмици и половина (1986)

Този филм е като модерна класика, стане ли въпрос за секс и разкрепостени връзки. А Мики Рурк и Ким Бейсинджър играят главните роли. Тази история, базирана на полу-биографичен роман, разказва за аферата между млада галеристка и наперен брокер от Уолстрийт, които започват силно сексуална връзка, в която връзките за очи, ледените кубчета и разтопения шоколад придобиват съвсем друг смисъл. Ким играе жена, която се отдава изцяло на секс нуждите на един непознат, и досега актрисата твърди, че тази роля й е нанесла голяма психологическа вреда, предимно заради методите на снимане на режисьора Адриан Лейн.

blue-velvet

Синьо кадифе (1986)

Не можем да говорим за секс, насилие и сексуални игри и да не споменем един от мастърите в жанра – г-н Дейвид Линч. Всички го познават с „Туин Пийкс”, където разбира се има секс, но не чак такъв, като в „Синьо Кадифе”. Психологически трилър, който е на ръба да прекрачи границата на добрия тон се лашка между сексуалното напрежение и останалата част от сюжета. А най-притеснителната сцена е може би тази, в която Изабела Роселини, в ролята на певица от нощен клуб, моли Кайл Макклоклан – тогава млад, секси и все още не влязъл под кожата на агент Купър – да я бие здраво по време на секс. Най-странното – той приема. Ако си търсите още нещо от Линч със секс, то препоръчваме и „Диво сърце”.

 
 
Коментарите са изключени за Сексът и киното