Най-плодовитият баща

| от |

Учени от университета на Виена направиха компютърна симулация, която показа, че мароканският султан Мулай Исмаил, прославил се като велик воин и най-плодовития баща, наистина може да е имал 1171 деца, ако 32 години е правил секс всеки ден, съобщи в. „Daily Mail“.

marokanski-sultan-e-imal-1100-deca-197748

Владетелят, оглавявал Мароко от 1672 г. до 1727 г., е вписан в книгата „Световни рекорди на Гинес“ като най-плодовития баща с 888 деца. Френският дипломат Доминик Бюсно, който посетил Мароко по онова време обаче, е записал, че султан Мулай Исмаил е имал 1171 деца до 1704 г., както и четири съпруги и 500 конкубинки. Броят на децата му преди бе оспорван от учени като крайно неправдоподобен, но главно защото жените могат да забременеят само през няколко дни в месеца.

Компютърната симулация показа не само, че той е възможен, но и че за това са стигали много по-малко жени – от 65 до 110. „Бяхме възможно най-консервативни с изчисленията. Въпреки това Мулай може да е постигнал това“ – каза антроположката Елизабет Оберцаухен. Екипът е създал различни модели, които са предвиждали не само съвпадение или несъвпадение на менструалния цикъл на многобройните съпруги, но и промяната в качеството на спермата на султана с годините. В зависимост от използвания модел, резултатите се различават.

 
 
Коментарите са изключени за Най-плодовитият баща