Най-големите филми на 2015 година

| от |

1. „Междузвездни войни 7″ – Силата се събужда с нови космически сражения

Без съмнение най-очакваният филм за 2015-а е „Междузвездни войни 7“. Това е първият голям проект за онази „далечна, далечна галактика“ откакто Лукас продаде правата на своята космическа опера на „Дисни“. Продуцент, режисьор и сценарист на новия филм за тъмната страна, Силата и джедаите е Дж. Дж. Ейбрамс, който вече възроди друга класика на жанра – „Стар Трек“. Очаква се „Междузвездни войни 7“ да стане титаничен хит.

2. „Марсианецът“ – Сър Ридли Скот предлага епична фантастика

Великият режисьор сър Ридли Скот („Пришълец“, „Блейд Рънър“, „Гладиатор“) наближава 80-годишна възраст и е по-продуктивен отвсякога. В „Марсианецът“ участват Мат Деймън и Джесика Частейн. Сюжетът описва битката за оцеляване на астронавт, останал самичък на Червената планета след неуспешна космическа мисия. Филмът на Ридли Скот се очаква през ноември 2015 година.

3. „Терминатор 5″ – Арнолд Шварценегер отново е терминатор в огнено зрелище

След като приключи политическата си кариера, легендарната екшън звезда Арнолд Шварценегер се завърна плътно към екранните си ангажименти и беше въпрос на време отново да се превъплъти в най-иконичния си образ – Терминатора. Първите реакции след дебютния трейлър бяха смесени, но критична маса от феновете на сагата най-вероятно ще гледат филма именно заради завръщането на Арнолд Шварценегер.

4. „Твърде лично 4″ – Лиъм Нийсън раздава шамарено правосъдие

В последните години класният драматичен актьор Лиъм Нийсън („Списъкът на Шиндлер“) се превърна в автентична екшън звезда благодарение на солидното си изпълнение в изненадващия хит „Твърде лично“. Логично последваха продължения. Очаква се „Твърде лично 4“ да се представи впечатляващо в глобалния бокс-офис, а Нийсън да се затвърди като една от водещите екшън фигури на новия век.

5. „Лудият Макс 4″ – Том Харди сменя Мел Гибсън в образа на Лудия Макс

След повече от 20 години пауза режисьорът Джордж Милър прави рестарт на иконичната си постапокалиптична сага „Лудият Макс“. Първият филм превърна Мел Гибсън в звезда, а продълженията го изстреляха към Холивуд. Сега обаче ролята е поверена на един от най-талантливите млади изпълнители – Том Харди, познат на публиката от „Бронсън“ и „Дама, поп, асо, шпионин“. Очаква се филмът да предефинира жанра.

6. „Ад“ – Рон Хауърд и Том Ханкс в света на конспирациите

След финансовия успех на „Шифърът на Леонардо“ и „Ангели и демони“ режисьорът Рон Хауърд и мегазвездата Том Ханкс се обединиха, за да екранизират още един бестселър на Дан Браун – „Ад“. Носителят на две награди „Оскар“ Ханкс отново ще се превъплъти в образа на професора символист от Харвард Робърт Лангдън, който най-много обича да се потапя в древни мистерии и конспирации с религиозен оттенък.

7. „Пиксели“ – Извънземни нападат. Земята заради стари видеоигри

Един от най-очакваните семейни филми, които същевременно предлагат зрелищни ефекти, е „Пиксели“ от режисьора на „Сам вкъщи“ и първия „Хари Потър“ Крис Кълъмбъс. Филмът описва фантастична ситуация, в която извънземни нападат Земята, защото са разчели погрешно посланията на стари видеоигри. Единствените, които могат да попречат на тоталната война и унищожение, са експерти по съответните игри.

8. „В сърцето на морето“ – Лиъм Хемсуърт преследва големия бял кит

Големият режисьор Рон Хауърд попада в списъка с втори филм – „В сърцето на морето“. Епичната морска драма с Лиъм Хемсуърт е вдъхновена от истинския китоловен случай, послужил за основа на легендарния роман на Мелвил – „Моби Дик“. Първите рекламни клипове от филма демонстрираха размаха на Рон Хауърд и показаха изключително въздействащи кадри с огромния бял кашалот, който напада екипажа на един кораб.

9. „Невъзможна мисия 5″ – Том Круз пак е супершпионинът Итън Хънт

Дори прехвърлил 50-годишна възраст, Том Круз продължава да е в топ форма и да прави роли, които предлагат изключителни физически предизвикателства. А както е известно, Круз обича да прави сам много от опасните си каскади. Очаква се „Невъзможна мисия 5“ да е сред най-ефектните зрелища на 2015-а. Сюжетът се пази в тайна, но той и без това не е важен. Интересът тук се фокусира върху епичните екшън сцени.

10. „Джурасик свят“ – Динозаврите се завръщат в света на хората

Повече от 10 години след „Джурасик парк 3“ публиката отново ще се срещне с генетично възродените динозаври в „Джурасик свят“. През 1993-та Стивън Спилбърг екранизира бестселъра на Майкъл Крайтън „Джурасик парк“ и създаде един от най-качествените развлекателни филми на всички времена. За съжаление Спилбърг е само консултант и продуцент на „Джурасик свят“ но феновете имат надежда, че магията на оригиналния филм ще присъства и тук.

11. „Бързи и яростни 7″ – Вин Дизел, Скалата и Джейсън Стейтъм в бензинов екшън

След трагичната смърт на Пол Уокър интересът на екшън поредицата „Бързи и яростни“ е дори по-голям отпреди. Уокър загина в автомобилна катастрофа, преди да свършат снимките на седмата част, и за феновете ще бъде интересно да проследят как това ще се отрази на сюжета на филма. В бензиновата екстраваганца за първи път ще се съберат Вин Дизел, Дуейн „Скалата“ Джонсън и Джейсън Стейтъм.

12. „Падането на Лондон“ – Джерард Бътлър и Морган Фрийман спасяват Лондон

След успеха на екшъна за спасяването на Белия дом „Код: Олимп“ същата формула ще бъде пренесена в сърцето на Великобритания. Джерард Бътлър, Морган Фрийман и Арън Екхарт са звездите в този разказ за готвено покушение по време на среща на световни лидери в Лондон. Филмът на режисьора Бабак Наджахи трябва да бъде готов за широко разпространенине до началото на месец октомври.

Труд

 
 
Коментарите са изключени за Най-големите филми на 2015 година