Най-добрият град в света: Лондон би Париж

| от |

Градът на светлината, един от най-посещаваните градове в света, заслужено бе обявен за „Най-добрият град в света“. И той е, и неговото име е…Лондон.

Според последното издание на Anholt – GfK City Index, който измерва бранд имиджа на града, големината и привлекателността, оценката за Лондон се е повишила спрямо останалите градове, печелейки първото място в класирането, което се прави на всеки две години.

Възможните причини могат да включват факта, че градът продължава да се наслаждава на аурата от успешен домакин на Летните олимпийски игри и поддържа присъствие в светлините на международните прожектори чрез редица исторически постижения, които включват годишнината от коронацията на Кралицата и дългоочакваното раждане на принц Джордж.

Лондон също е и градът, в който се оценяват отделните култури и където чужденците могат „лесно да се приспособят“.

The City Brands Индексът измерва стойността на международната репутация на един град в шест измерения: международно положение и стабилност; градска среда; настаняване на достъпни цени и на стандарт на обществени удобства; хора ; импулси (интересни неща, които да правя), както и на неговият икономически и образователен потенциал.

Резултатите са на базата на повече от 5140 интервюта, проведени в Австралия, Бразилия, Китай, Франция, Германия, Индия, Русия, Южна Корея, САЩ и Великобритания.

Вижте градовете от 10 до 1 в галерия.

 
 
Коментарите са изключени за Най-добрият град в света: Лондон би Париж