Най-богатото село на света

| от |

Huaxi се смята за най-богатото село в света. То е основано през 1961 година в рамките на един социален експеримент, който има за цел да създаде най-доброто социалистическо село.

На жителите на селото е забранено да говорят с непознати или репортери. Но тъй като хората от „селото на милионерите“ разполагат с всички изключителни предимства: безплатно здравеопазване, образование, луксозни жилища, автомобили и най-малко 250 хиляди щатски долара в банкова сметка.

1

Селото е най-известният „World Park “ с точни копия на известни сгради от цял ​​свят, включително и на „Статуята на свободата“, „Тиумфалната арка“ и нов небостъргач, който е висок 328 метра, това е 15-та най-висока сграда в Китай .

Който напусне селото губи всички

Въпреки това, животът в Huaxi не толкова идиличен, жителите на селото работят седем дни в седмицата, често в промишлени инсталации.

Има строга йерархия между 2000 жители, които са потомци на семействата, които се заселили тук през миналия век и новодошли, които нямат луксозни коли, къщи и големи заплати. И ако някой напусне селото, губи всичко.

Никой не знае точно колко хора живеят в селото. Според AP в него има „десетки хиляди“, а на официалния сайт на туристическия сайт, те са 350 000. Huaxi обхваща площ от само един квадратен километър.

A general view of Huaxi Village from the

В края на 50-те е Huaxi живеят едва 600 жители, но селото започва да расте благодарение на Vu Renbau, бивш секретар на Комунистическата партия. Той е основал 12 корпорации, включително текстилни фирми, стоманодобивни заводи и др до 1998-ма. Когато той умира през март 2013 година, на парада на погребението му има 20 коли, а погребално шествие е водено от хеликоптер .

Около 2000 души са регистрирани в селото

Управлението на града е предадено на четвъртия си син, Vu Sienu. Той става ръководител на партията през 2003 г., и на погребението на баща си обещава да превърне селището в „уникален Shangri -La “ .

Днес в Huaxi живеят приблизително „2000 регистрирани жители“, които живеят в еднакви къщи, като в американските предградия, имат скъпа кола и имат 250,000 долара в банката.

Хазартът и алкохолът са забранени, никакви барове, клубове, интернет кафенета, ресторанти или караоке.

Ако някой иска да напусне селото, не може да вземе богатството със себе си. Приблизително една трета от приходите на селото са от металургичната промишленост. Huaxi внася суровини от Индия и Бразилия, а след това изнася готовата продукция в 40 страни по целия свяа второ място по приходи за местната икономика е текстилната промишленост.

Десетки хиляди хора идват да работят в стоманодобивните заводи на Huaxi, текстилните фабрики и в туристическия сектор. Те не се радват на лукса, който имат „местните „. Huaxi се надява, че туризмът ще донесе на града нов „бум“ като два милиона души годишно идват да видят „образцовото китайско село“ и неговите забележителности.