Надзирател в затвор съдия на Пулев – Кличко

| от |

Един от най-добрите рефери в последните години – Тони Уийкс, ще е съдия на ринга на мача между Пулев и Кличко. Това бе официално обявено вчера, пише „7 дни спорт“. Уийкс, който дълги години е работил като надзирател в затвор в Аризона, е съдия от 1999 г. насам. Получава лиценз от боксовата комисия на Невада, където се провеждат повечето големи мачове в САЩ.

По-рано тази година Уийкс се забърка в скандал. Той бе нападнат от най-богатия спортист в света Флойд Мейуедър. Шампионът бе бесен на рефера след първия си мач с Маркос Майдана през пролетта. Тогава съдията така и не предупреди аржентинеца въпреки мръсните му номера на ринга, като удари в тила и удар с глава.

– Този повече няма да ръководи мой мач – каза Мейуедър след срещата.

Иначе в богатата си визитка Уийкс, който е член на залата на славата на световния бокс, е ръководил само един мач на Кличко – победата му с технически нокаут срещу Хасим Рахман през 2008 г.

Мейуедър беше бесен на Уийкс след мача си с Майдана през пролетта.

Кубрат Пулев трябва да нокаутира Владимир Кличко, за да стане световен шампион и да вземе поясите му във версии IBF, WBA, WBO, IBO и списание The Ring.

Това отсякоха както неговият брат Тервел, така и личният му треньор Михаил Таков. Двамата са категорични, че съдиите няма да присъдят победата на Кобрата, ако се стигне до тяхното решение. Причините са повече от добре известни – позициите на украинеца, статутът му, извоюван през последните 10 години, както и фактът, че именно неговите мениджъри организират съботния сблъсък!

„Кубрат е напълно способен да победи Кличко. Той има всичко необходимо, за да го направи. Ще трябва и малко късмет, защото все пак срещу себе си има човек, който дълги години е на върха и знае как да остане там. Знам, че Кобрата е достатъчно добре подготвен, за да спечели. За целта обаче той ще трябва да търси нокаута. Все пак Кличко не случайно са 10 години №1. Много трудно някой би присъдил успех на Кубрат по точки“, сподели Таков. „Не си правим илюзии, че Кубрат е фаворит. Все пак нормално е световният шампион да е фаворит в този мач. Но брат ми има както уменията, така и хъса, желанието, амбицията и вярата, че може да спечели. И аз съм сигурен, че е способен да нокаутира Кличко. И преди са го правили, не е невъзможно“, допълни Тервел Пулев. “ През кариерата си Владимир има 3 загуби в 65 мача. И трите са с нокаут, макар последната такава да датира от 2004 година. На 10 април той падна в 5-ия рунд от Лемън Брустър“.

 
 
Коментарите са изключени за Надзирател в затвор съдия на Пулев – Кличко