Над 700 хил. българи ще пътуват по Коледа

| от |

Очаква се около 720 000 българи да напуснат домовете си за коледните и новогодишните празници и да отседнат в хотел или да се отдадат на екскурзионно пътуване.

Около 560 000 от тях ще пътуват на територията на страната. Приблизително 160 000 българи ще предпочетат да прекарат почивните дни зад граница, пише „Преса“, цитирайки Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Според него реално пътуванията ще са много повече, защото браншът води статистика само за хората, които пътуват с цел туризъм. Останалите, които ще отидат при роднини, не влизат в сметката.

Решилите да врътнат ключа на дома и да се отдадат на забавления в курорти ще похарчат около 350 млн. лева. На първо място и нас по предпочитане са местата, където се предлагат СПА услуги. При това няма значение дали хотелът е в Поморие или в Банско.

Около 300 000 коли напуснаха София в последния работен ден преди коледните празници през 2013 година. И тази година на 23 декември се очаква трафикът да е интензивен, вероятно автомобилите, които ще се отправят към провинцията, ще са също толкова на брой. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Над 700 хил. българи ще пътуват по Коледа