Бляскавата премиера на Star Wars

| от chronicle.bg |

Повече от 5 хиляди души в САЩ гледаха новия, седми епизод от фантастическата сага „Междузвездни войни“. Сред тях бяха журналисти, кинокритици, известни режисьори и актьори, изиграли главните роли в новата версия на космическата сага.

Премиерата, организирана в три кина в Лос Анджелис, бе истинско холивудско шоу – с червени килими пред киносалоните, по които можеха да минат не само знаменитостите, но и обикновените зрители.

Актьорите, участвали във филма, по традиция избраха да го гледат в кино „Долби“, където се връчват „Оскарите“.

На премиерата бе и главният създател на поредицата, режисьорът Джордж Лукас, който призна пред журналисти, че никога не си е представял, че идеята му ще се разрасне до такъв мащаб. Веднага след Лукас в киното влезе и приятелят му, режисьорът Стивън Спилбърг.

По червения килим мина и режисьорът на сегашната серия – Джей Джей Ейбрамс. На премиерата дойдоха и актьори, играли в предишните серии, като Харисън Форд, изиграл ролята на пилота Хан Соло, Марк Хамил (Люк Скайуотър) и Кари Фишър (принцеса Леа).

Създателите на филма помолиха присъствалите на затворените прожекции в САЩ да се въздържат да споделят впечатленията си поне до утре, когато филмът ще бъде пуснат и в някои европейски кина.

В галерията може да видите снимки от звездите на червения килим.

 
 
Коментарите са изключени за Бляскавата премиера на Star Wars