На добър час!

| от |

Автор: Венера Димитрова, www.oib.bg

На шести септември в Аулата на Софийския университет „Св.Климент Охриски“ се проведе церемонията по закриването на третия форум на „Обединени идеи за България“.

Девет талантливи екипа представиха своите проекти. „Градска среда“ представиха своя „Градски компас“ за по-лесно ориентиране в големия град. „Социални политики“ се обединиха около „Интегрон“ в помощ на бежанците в България и българските деца лишени от родителски грижи. Чрез своята „Паритека“ екип „Икономика “ цели да повиши финансовата грамотност на младите студенти. „Култура“ провокира интереса към танцовото изкуство с гръмкото „Таратанци“. „Наука и технологии“ обединяват бизнеса с науката благодарение на проекта си „Наукативно“. „Образование“ състави онлайн каталога „Учеводител“ с различни учебни ресурси. „Образование – Заедно в час“ създаде академията „иДЕЙСТВАЙ“ за мотивацията на ученици от малките населени места и неелитните гимназии. „Околна среда“ цели да се осиновят все повече кошери с пчели благодарение на „CoShare“. Екипът по право създаде платформата „ЕuLawtoKnow“, чрез която на достъпен език ще разяснява европейски нормативни актове.

От специално жури екипите „Околна среда“ и „Право“ спечелиха наградата за изготвянето на сайт. Апликации за телефони получиха „Култура“ и „Икономика“. Голямата награда пък отново отиде при „Култура“, на които ще бъде осигурен стартов бюджет от 250лв.

Журналистите бяха изненадани с вестник с техните трудове, а в отговор пожелаха на всички екипи „На добър час!“.

 
 
Коментарите са изключени за На добър час!