МВР ще прави тройни проверки на детската „Евровизия“

| от chronicle.bg |

Тройни проверки ще се правят преди генералната репетиция и концерта на детската „Евровизия“, съобщиха от МВР. Репетицията е днес, а концертът утре в столичната зала „Арена Армеец“. Хората ще преминават и през металдетекторни рамки, а проверки ще се правят на три етапа.

Началото на репитицията и концерта от 20,30 ч., но заради засилените мерки за сигурност входовете ще бъдат отворени два часа по-рано, за да не се струпват хора. „Посетителите ще минават през три етапа на проверка, включително и металдетекторни рамки. Ще бъдат изградени филтровъчни пунктове по направление на придвижване за първоначална проверка на зрителите, отправили се към залата. Щателни инспекции ще се извършват и на още два етапа. Няма да бъдат допускани хора, които са във видимо нетрезво състояние и такива, които носят обемисти пакети и/или забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, чадъри, бутилки и всякакви стъклени предмети, включително и флакони с парфюми).

„За да се избегне напрежение при проверките, на зрителите се препоръчва да бъдат по-рано на мястото на събитието“, съобщават от МВР.

 
 
Коментарите са изключени за МВР ще прави тройни проверки на детската „Евровизия“