Мусала Софт АД бе отличена за „Устойчиво иновативно поведение“

| от |

Мусала Софт получи отличието „Устойчиво иновативно поведение” от Президента на България Росен Плевнелиев. Наградата е на Националния конкурс „Иновативно предприятие на годината 2014“, организиран от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и се връчва на Мусала Софт за дългогодишната дейност на научно-приложния център на компанията.

Президентът Росен Плевнелиев откри Десетия национален иновационен форум за устойчив растеж и конкурентоспособност, където беше представен годишния доклад иновации.бг 2014. Държавният глава връчи призовете в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2014“ – най-утвърденият в България в областта на иновациите и има за цел да насърчи иновационната дейност на българските предприятия и да популяризира успешните български иновативни компании сред широката общественост.

Центърът за приложни изследвания и разработки на Мусала Софт работи в партньорство с най-елитните научни и образователни технологични институции в България – БАН, Технически университет – София, Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Основните области на разработка на научния център са – представяне на информация върху различни по големина и особено малки екрани (мобилни, машинни устройства и др.), тестване на качеството при разработване на софтуер за мобилни устройства (смартфони, таблети), изследвания с цел ранна идентификация на проблеми при разработката на софтуер.

На снимката: Елена Маринова, Президент на Мусала Софт приема почетната грамота от Президента на Република България – Росен Плевнелиев

 
 
Коментарите са изключени за Мусала Софт АД бе отличена за „Устойчиво иновативно поведение“