„Моята зелена мечта за България” национален конкурс на ЕКОПАК България

| от |

На 25-ти октомври пътуващата „Градина на мечтите” на ЕКОПАК ще посети гр. Велико Търново

На 10 октомври „ЕКОПАК България” АД стартира конкурс в национален мащаб под наслов „Моята зелена мечта за България”. В периода 10 октомври – 2 ноември 2014 г., учениците в страната имат възможност да изразят чрез авторски проект – разказ, есе, стихотворение или рисунка своята мечта за една по-красива и зелена България.

Образователната кампания „Моята зелена мечта за България” е конкурс, в който могат да вземат участие всички ученици, независимо от тяхната възраст. Всяко дете трябва предварително да подготви своята творба и символично да я закачи на едно от дърветата в пътуващата „Градина на мечтите” на ЕКОПАК. Така творецът ще се регистрира успешно за участие в конкурса. Всички творби се разглеждат и оценяват след края на конкурса от три членно жури в състав писателката Ваня Щерева, публициста Константин Вълков и художника Ставри Калинов. Стоте най-добри произведения от цялата страна ще бъдат обявени на пресконференция на 18 ноември 2014 г. в град София. Победителите ще бъдат публикувани и на страницата на конкурса www.zelena.ecopack.bg .

„Градина на мечтите” на ЕКОПАК е в град Велико Търново на 25 октомври. Младите автори ще могат да регистрират произведенията си между 10.30 и 17.30 часа на площад „Майка България“ в “Градинката с магнолията“. Всеки един участник освен малък подарък получава и снимка за спомен от момента на поставяне на своето произведение на едно от дърветата на ЕКОПАК.

ECOPACK_MGD za BG[1]

След град Велико Търново инсталацията последователно ще премине през градовете Враца – 26 октомври, Пловдив – 1 ноември и София – 2 ноември.

ЕКОПАК очаква всички млади творци да се включат в инициативата като разкажат или нарисуват мечтите си за едно по-зелено и красиво бъдеще.

За да научат повече подробности за инициативата на ЕКОПАК учениците могат да посетят интернет страницата на кампанията www.zelena.ecopack.bg

DSC09238[1]

 
 
Коментарите са изключени за „Моята зелена мечта за България” национален конкурс на ЕКОПАК България