Монтират се 40 фитнес уреда в двата нови парка в Благоевград

| от |

Пред завършване са двата нови парка в Благоевград – на ул. „Даме Груев“ и в кв. „Еленово“, където в момента се монтират и 40 уреда за фитнес, съобщиха от общинската управа. Тук вече са изградени мрежи от алеи, засадени са нови растителни видове, оформени са градинки с цветя, асфалтиран е паркингът на парка по поречието на Благоевградска Бистрица. Отворени са за игри и новите детски площадки в двата парка.

Любителите на екстремните спортове също не са забравени – те могат да карат скейтборд или ролкови кънки на изградените рампи, които са съобразени с всички изисквания за безопасност.

Хората, които обичат спокойствието, могат да потърсят уюта на новите беседки с изглед към реката. Около брега е монтирана и предпазна ограда. В квартал „Еленово“ вече има и ново игрище за волейбол.

Новата паркова зона, която се изгражда в изпълнение на проекта „Зелена и достъпна градска среда“ в Благоевград, впечатлява и с интересни архитектурни решения и нововъведения. Тя е съобразена със съществуващата екосистема и климатични особености. Предстои монтирането на чешми и довършване на специален паркинг, предназначен за хора с увреждания.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Монтират се 40 фитнес уреда в двата нови парка в Благоевград