Мобилните оператори въвеждат промени в тарифирането

| от |

По решение на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) започва променянето на правилата за тарифиране на разговорите по мобилен телефон.

hero-mobile-home

От VIVACOM информираха, че вече са въвели тарифиране по новите изисквания, M-Tel и GLOBUL уточниха, че от 14-и април ще предложат на своите клиенти нови тарифни планове, според които първоначалният период на таксуване е 30 секунди, а след това отчитането е на секунда.

От GLOBUL съобщават, че съгласно решението на КРС, от 14-и април операторите се задължават да предложат на своите клиенти нови тарифни планове, при които първоначалният период на таксуване е 30 секунди, а след това – отчитането е на секунда. GLOBUL ще предложи такива тарифи в указания от решението на КРС срок. Отчитането на разговорите по сега съществуващите тарифи се запазва.

От M-Tel информират, че с промените КРС задължава операторите да предложат на клиентите си най-малко две тарифи, при които се прилага първоначален минимален период на таксуване до 30 секунди за изходящи повиквания, като след това таксуването е на секунда. Новите предложения на телеком операторите с тарифиране 30/1 ще влязат в сила на 14-и април и M-Tel също ще се съобрази с новите изисквания.

Заедно с това населените места, чиито телефонни кодове започват с две или три еднакви цифри, се обединяват в един регион с общ код. Така абонатите ще говорят на цената на градски разговор с останалите фиксирани номера в техния район и ще могат да запазят номера си при преместване в друго населено място в същия регион.

 
 
Коментарите са изключени за Мобилните оператори въвеждат промени в тарифирането