Много ранни прогнози за оскарите догодина

| от |

В Холивуд, както и в живота, няма сигурни неща. През изминалата година бяхме свидетели на невероятни спектакли на големия екран (The Great Gatsby), провокативни биографични филми (Diana), както и на пръв поглед сигурни победители (The Butler). Всички тези филми имаха огромни очаквания, но нито един от тях не се увенча с особен успех. Други пък бяха номинирани от рано (Inside Llewyn Davis, Fruitvale Station), но накрая бяха победени от неочаквани претенденти. lead Всичко това ни води към заключението, че е изключително трудно да се предвиди кои ще са номинираните следващата година. Но пък е много забавно. Ако не друго, то поне ще се развълнуваме за предстоящата филмова година.

The Grand Budapest Hotel
в кината от 7.03

Филмите на режисьора Wes Anderson са уникална комбинация от анархия и чудатост, която с времето му печели все по-голяма аудитория. Последнитеe му два филма – Fantastic Mr. Fox и Moonrise Kingdom го издигнаха от статута на инди-режисьор в сериозен претендент за оскар. По всичко изглежда, че The Grand Budapest Hotel ще е най-успешния му филм досега, поне според ранни ревюта, които го хвалят. На този ранен етам можем да предположим, че е вероятен претендент за Най-добър филм, както и евентуално за най-добър актьор и оригинален сценарии.

Jersey Boys

в кината от 20.06

В последното десетилетие видяхме, че може да се направи много успешен римейк на мюзикъл (Les Miserables), много забавен такъв (Hairspray), както и пълен провал (Nine). Това, което е обнадеждаващо за Jersey Boys е факта, че за режисьор е избран Клинт Истууд. Историята на Four Seasons е изключително интересна, а актьорския състав включва John Lloyd Young и Christopher Walken.

Gone Girl

в кината от 3.10

gone-girl-entertainment-weekly-story-top

Новият филм на Дейвид Финчър е адаптация на безкрайно успешния роман от 2012 със същото име. Ако филма успее да улови елементите на трилър по начина, по който видяхме в Социалната Мрежа е много вероятно да бъде номиниран за няколко Оскара. Интересен е и изборът на Бен Афлек за главната роля, както и Rosamund Pike в ролята на жена му.

Interstellar

в кината от 7.11

Не знаем почти нищо за Interstellar, което не е учудващо, имайки предвид, че идва от режисьора на последните Батман филмите, Кристофър Нолан. Това, което знаем е, че представлява научно фантастична драма, в която става въпрос за черни дупки и най-вероятно голяма част ще се развива в космоса. Очакваме също така да е технологично и визуално невероятен филм, като се има предвид снимките, които се появиха в интернет на IMAX камера, монтирана на изтребител. Също така в главната роля е туко-що спечелилият наградата за най-добър актьор Матю Макконъхи, а други, участващи във филма са Ан Хатауей, Мат Деймън и Майкъл Кейн. Мистериозния тийзър, който излезе наскоро ни обнадеждава още повече за предстоящия филм.

Into The Woods

в кината от 25.12

into-the-woods-mery-streep-la-9-27-13

При първия опит на Rob Marshall да пренесе мюзикъл на големия екран получаваме спечелилият оскар за най-добър филм Chicago. Втория път, с Nine, нещата не протичат толкова добре. Филмът е провал във всеки аспект. Затова сега не сме сигурни дали да се радваме или да се страхуваме. Но има надежда, тъй като в Into the Woods ще присъстват едни от най-известите песни на Stephen Sondheim. Във филма ще участват Ana Kendrick, Emily Blunt, James Corden, както и неочаквания избор на Johnny Depp в ролята на Вълка. Мерил Стрийп пък ще влезе в ролята на вещицата.

Unbroken

в кината от 25.12


Около този филм се вдига много шум, и то не само защото зад камерата стои Анджелина Джоли. Филмът е по действителен случай и разказва за живота на олимпийският състезател Луис Замперини, който бива пленен по време на втората световна. Сценарият е базиран на книгата на Лора Хиленбранд и е написан от братя Коен. Комбинацията от учудващо добрите умения на Джоли като режисьор и доказания талант на братя Коен нищо чудно да доведе до няколко номинации.

Big Eyes

няма дата все още

big eye

Big Eyes е биографичен филм за художничката Маргарет Кийн, чиито картини са известни с деца, изобразени с непропорционално големи очи. режисьор е Тим Бъртън, а ролята на мъжа й играе спечелилият два оската Кристоф Валц. Ейми Адамс пък ще влезе в ролята на художничката.

Boyhood

няма дата все още

Boyhood проследява живота на едно семейство в продължение на 12 години. Интересното в случая е, че е сниман с едни и същи актьори в развитието на целия филм. Най-вече се набляга на развитието на момче от 7 до 19 годишна възраст и това как му се отразява разделянето на родителите му.

Foxcatcher

няма дата все още

Дали Стив Карел няма да се окаже в ситуация като Никол Кидман? Ако успешно влезе в ролята на параноичен шизофреник които убива брат си, може да преобърне кариерата си както успя да направи актрисата с Вирджиния Улф. За да се преобрази Стив Карел му се налага да сложи вид протеза върху носа си. Режисьор е Бенет Милър, чииро филм Moneyball с Брад Пит беше много успешен.

Inherent Vice

все още няма дата

JOANNA-NEWSOM-INHERENT-VICE

В последните няколко години никой актьор не взима толкова смели решения колкото Хоакин Финикс. Всичките му роли са нестандартни, дръзки и интересни. В Inherent Vice отново се събират с режисьора Томас Андерсън, с които преди са работили заедно в The Master. Филмът е адаптация на книгата на Томас Пинчън, а други участващи ще са Бенисио Дел Тори и Рийз Уотърспуун.

The Imitation Game

все още няма дата

Benedict-Cumberbatch-in-The-Imitation-Game-Photo

Бенедикт Къмбърбадж играе поддържащи роли в безброй успешни филми като Atonement, War Horse, Tinker Tailor Soldier Spy и най-наскоро 12 Years a Slave и August: Osage County.

В The Initiation Game, вече в главна роля, Бенедикт ще влезе в героя на Alan Turing – криптограф от Втората Световна, който помага с разбиването на нацисткия шифър.

Knight Of Cups

все още няма дата

Academy Award winning actors Christian Bale and Cate Blanchett on the set of 'Knight of Cups' on Abbott Kinney Boulevard in Venice, CA

Knight of Cups е режисиран от Терънс Малик, което разбира се означава, че нямаме почти никакви детайли за филма. Единственото което е известно за момента е актьорския състав, който е меко казано впечетляващ – Ryan Gosling, Christian Bale, Rooney Mara, Natalie Portman, Michael Fassbender и Cate Blanchett. Във филма ще присъства темата за живота на знаменитостите.

 
 
Коментарите са изключени за Много ранни прогнози за оскарите догодина