Мистериозна синя светлина причини истерия в Лос Анджелис

| от chronicle.bg по Mashable |

Ярка синя светлина, прорязваща небето над Лос Анджелис накара местните жители да дишат учестено. В социалните мрежи се появиха десетки снимки и коментари от Холивуд до Лонг Бийч относно необяснимото явление.

Наблюдателите от Скотсдейл, Аризона и Лас Вегас, Невада бяха изумени от светлината, а някои от тях започнаха да развиват конспиративни теории. Вълненията бяха потушени след като се оказа, че източникът на светлината далеч не е екзотичен извънземен обект. Синята светлина била резултат от военно учение по бреговете на Южна Калифорния. Това съобщил говорителят на Бреговата охрана, след като получил стотици истерични обаждания.

Ракетата Trident II(D5) e била изстреляна от подводница по време на балистично учение, отбелязват от флота в изявление. Тестът е разполагал с всички одобрения и разрешения. В изявлението не се казва къде точно в морето е било проведено учението. Говорителят на бреговата охрана уточни, че е било някъде във водите на военновъздушната база Point Mugu.

Не е нещо необичайно ракетите да направят истинско светлинно шоу, дори в случаите, когато са на хиляди мили. Подобен спектакъл имаше и миналия месец когато ракетите бяха изпробвани около бреговете на Флорида. Възможно е следата на ракетата да си открадне част от слънчевата светлина и да я отнесе високо в атмосферата. Така въпреки, че на земята е тъмно се вижда все още слънце някъде в най-горната част на небето.

 
 
Коментарите са изключени за Мистериозна синя светлина причини истерия в Лос Анджелис