Мигранти блокирани пет часа под Ламанша

| от chronicle.bg |

Мигранти блокираха жп линията, минаваща под Ламанша. След това се опитаха да се качат на вагоните, съобщава Ройтерс. Пътниците във скоростния влак „Евростар” са останали близо 5 часа под земята заради набезите на мигрантите.

За ужас на пътниците по време на създалата се ситуация бил спрян и тока в мотрисите, на много от хората във влака им прилошало.

От компанията „Евростар“ съобщиха в Туитър късно снощи, че задържат влаковете, „защото се борят с нарушители”. По-късно бе уточнено, че нарушителите са били забелязани на релсите на гарата в Кале.

Неуршителите били отстранени с намесата на органите на реда и охраната на компанията. Влаковете са били спрени, докато мигрантите не са били отстранени от тунела и релсите, съобщават още от компанията.

Междувременно друг влак е бил спрян на около километър и половина от входа на тунела. Пътниците са били посъветвани да пазят тишина и да слухтят за мигранти, които може да се опитват да проникнат във влака от порива. Междувременно над влака кръжал и хеликоптер, но мигранти не били открити. За ужас на пътниците по време на създалата се ситуация бил спрян и тока в мотрисите, на много от хората във влака им прилошало.
В крайна сметка три от спрените влакове са продължили по пътя си към Лондон и Париж.

 
 
Коментарите са изключени за Мигранти блокирани пет часа под Ламанша