Меркел намалява приема на бежанци

| от chronicle.bg |

Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че иска „драстично да намали“ броя на бежанците, идващи в Германия. въпреки че самата тя твърдеше, че думата „ограничение“ не присъства в главната резолюция на Християнскодемократическия съюз, точно тази тема ще бъде обсъдена на партийния конгрес, който ще се проведе в понеделник. По думите й в партията има широка подкрепа за нейната стратегия за намаляване на броя на бежанците.

С новата си позиция Меркел ще се пита да балансира ситуацията сред критиците на политиката й. Ангела Меркел водеше политика на отворените врати и прие хиляди бежанци на територията на Германия.

„В същото време ние взехме предвид притесненията на хората, които се тревожат за бъдещето, а това означава, че искаме да намалим, искаме драстично да намалим броя на хората, които идват при нас“, заяви тя по телевизия А Ер Де.

В рамките на партийния конгрес ще бъде обсъдено сътрудничество с Турция за превенция на контрабандата на хора, подобряване на ситуацията в бежанските лагери в Ливан и Йордания, както и засилване контрола по външните граници на Европейския съюз.

 
 
Коментарите са изключени за Меркел намалява приема на бежанци