Меркел на арабски и пашту

| от chronicle.bg |

Речта на Ангела Меркел по случай нова година ще бъде преведена на арабски, заради бежанците. Това съобщиха от прессекретариата на канцлера.

В новогодишното си обръщение германският канцлер прави равносметка за изминалата година и се посочват приоритетите за следващата. Тази година над 1 милион души, които са с бежански статут в Германия, ще могат да разберат какво им пожелава Меркел. През отминалата година Германия отвори вратите си за голяма част от бягащите от войната в Сирия и Ирак. Заедно със смелото отваряне на границите на държавата за мигрантите, Меркел се прочу и с фразата : „Ще се справим“, която се очаква да бъде част от кулминацията на обръщението.

Речта на Меркел ще бъде излъчена по централните новини на първи канал на германската телевизия на 31 декември и ще бъде преведено на още десет езика.

Освен на арабски, думите на Меркел ще имат субтитри и на официалния език в Афганистан – пашту, както и на фарси, който се говори в Иран. Ще има и традиционен превод на разпространените английски и френски език.

 
 
Коментарите са изключени за Меркел на арабски и пашту