Мексикански морски пехотинци са ликвидирали наркобоса Енрике Планкарте

| от |

Мексикански морски пехотинци са застреляли при акция наркобоса Енрике Планкарте (Enrique Plancarte), един от четиримата лидери на наркокартела „Рицари на Ордена на Тамплиерите“, който действа в щата Мичоакан, Мексико. За това съобщава АFP.
enrique_plancarte_800

В операцията по задържането на Планкарте са участвували около 150 морски пехотинци. Наркобарона и част от обкръжението му са оказали ожесточена съпротива, отбелязват и Reuters.

За информация по местонахождението на Планкарте, мексиканските власти са обещавали 750.000 долара. Планкарте е издирван и от правоохранителните органи на САЩ.

От началото на 2014 година, мексиканските власти са успяли да ликвидират или арестуват неколцина крупни лидери на наркокартела «Рицари на Ордена на Тамплиерите». Единия от убитите лидери бе и основателя на наркобизнеса – Назарио Морено (Nazario Moreno) когото военните застреляха на 9 март. Дреги двама лидери, чичото на Енрике Планкарте – Дионисио Планкарте (Dionicio Plancarte) и Хесуса Васкес Масиас (Jesus Vasquez Macias) пък бяха арестувани в края на януари.

 
 
Коментарите са изключени за Мексикански морски пехотинци са ликвидирали наркобоса Енрике Планкарте