Медена торта с карамел от Евелина Иванова

| от |

Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.

Обичаме здравословната храна. До 6 май очакваме вашите вкусотии и кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница: Chronicle.bg

Медена торта с карамел за украса от Евелина Иванова

10294372_736800343038616_8051073693502915710_n

Това си е най-обикновено тесто за медени сладки. Разбира се, не му сложих толкова много брашно, а по-малко, за да станат корите по-меки. За да обогатя медения вкус на тортата добавих и мед в крема.
Продукти за блатовете:
2 яйца
1 ч.ч. захар
4 с.л. течен мед
5 с.л. олио
1 ч.л. сода за хляб,канела,брашно за омесване на меко и лепкаво тесто.
Продукти за крема:
1 литър прясно мляко
4 яйца
10 с.л.захар
3 с.л.мед
8 с.л.брашно с връх
настъргана лимонова кора
ванилия
1ч.ч сметана
Разбъркайте захарта заедно с брашното, лимоновата кора и ванилията. Сипете малко мляко и направете кашичка. Добавете жълтъците, разбийте ги добре и разредете с останалото мляко. Сварете гъст крем. Малко преди да е напълно готов прибавете и меда. Свалете от огъня и оставете да изстине. След като крема се охлади напълно го смесете със сметаната, добре разбита на сняг. Отново разбийте всичко добре с миксер. Тестото го деля на 5/може и 6/топки и точа кори. Пекат се на 180 градуса до порозовяване. Слепвате ги с крема и обмазвате отстрани. Да ви е сладко.
 
 
Коментарите са изключени за Медена торта с карамел от Евелина Иванова