MasterCard пуска карти със скенер за пръстови отпечатъци

| от |

MasterCard и Zwipe пускат първите безконтактни карти за плащане, в които е вграден датчик за разпознаване на собственика на платежното средство по отпечатъка му.

Пускането на тази новост беше предшествано от успешните изпитания, проведени в норвежката банка Sparebanken DIN, съобщава Би Би Си, цитиран от БГНЕС.

Картите с биометрични данни в тях са оценявани като едно от най-сигурните средства, обезпечаващи парите на притежателите си. При новите карти данните от отпечатъка на притежателя се съхраняват в самата карта, а не във външна база данни.

След активирането с помощта на просто сканиращо устройство картата Zwipe MasterCard може да бъде използвана за плащане, като биометричната идентификация заменя въвеждането на ПИН-код и позволява отказ от ограничаването на сумите при преводи, което е практика при други безконтактни системи.

Компанията Zwipe е разработила следващо поколение карти, които ще имат размери като досегашните и ще могат да бъдат използвани при всички терминали. Тези карти ще се появят през 2015 г.

 
 
Коментарите са изключени за MasterCard пуска карти със скенер за пръстови отпечатъци