„Марвел“ разширява филмовата си вселена с нови комиксови супергерои

| от |

„Марвел“ разширява киновселената си с нови комиксови супергерои, сред които Доктор Стрейндж, Черната пантера и Капитан Марвел – първата супергероиня със собствен филм, предадоха световните информационни агенции, позовавайки се на филмовото студио.

На среща с фенове в Холивуд компанията представи заглавията и датите за излизане на екран на предстоящите си супергеройски продукции до 2019 г. Списъкът включва както продължения на

успешни филми по комикси, така и ленти за супергерои, които все още не са демонстрирали уменията си на големия екран.

Първи от новобранците на екран през 2016 г. ще се появи Доктор Стрейндж като главен герой на лента със същото заглавие.

Доктор Стрейндж е бивш неврохирург, който губи способността си да оперира и се обръща към магията. И въпреки глобално плъзналите спекулации, че ролята на супергероя ще бъде поверена на британския актьор Бенедикт Къмбърбач, от „Марвел“ не потвърждават това. „Ако бяхме избрали изпълнителя на главната роля, щяхме да го представим“, казва президентът на студио „Марвел“ Кевин Фейги.

Филмът „Доктор Стрейндж“ ще излезе на екран на 4 ноември 2016 г.

Преди обаче да се запознаят с първия от новите супергерои, феновете ще гледат поредните приключения от успешните продукции „Отмъстителите“ и „Капитан Америка“. Филмът Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ ще тръгне по кината на 1 май 2015 г., а „Капитан Америка 3“ ще излезе на екран на 6 май 2016 г. По думите на Фейги студиото разполага с достатъчно време, за да избере актриса за ролята на Капитан Марвел в едноименната лента, която ще тръгне по кината на 6 юли 2018 г. Капитан Марвел е алтер его на героиня на име Карол Денвърс.

И докато студиото разполага със супергероини като Черната вдовица, изиграна от Скарлет Йохансон, за пръв път в комиксовата киновселена жена ще бъде главното действащо лице в собствен филм. Целта е да се привлече интереса на повече дами към света на „Марвел“, чиито заклети почитатели са основно мъже.

Кевин Фейги казва, че на този етап няма планове за отделна продукция за приключенията на Черната вдовица, но героинята на Йохансон ще продължи активно да участва в другите екранни комиксови приключения на „Марвел“.

Другият нов комиксов герой в екранизация на студиото е Черната пантера, алтер егото на Т’Чала – първия афро-американски супергерой в популярните американски комикси. В ролята на Черната пантера в едноименния филм, който ще излезе на екран на 3 ноември 2017 г., зрителите ще видят Чадуик Боузман. Преди да се впусне в собствено приключение, Черната пантера ще се появи в лентата „Капитан Америка 3“ през 2016 г.

„Благословен съм да бъда част от вселената на „Марвел“, сподели Чадуик Боузман, който присъстваше на представянето заедно с Железния човек Робърт Дауни-младши и Капитан Америка Крис Еванс.

През следващите години феновете на киновселената на студио „Марвел“, което наскоро беше придобито от „Дисни“, ще гледат също „Човек-мравка“ (17 юли 2015 г.), „Пазители на галактиката 2“ (5 май 2017 г.), завръщането на Крис Хемсуърт и Том Хидълстън съответно като Тор и Локи в „Тор: Рагнарьок“ (28 юли 2017 г.), и дългоочакваното трето продължение за приключенията на ансамбъла от супергерои „Отмъстителите„. Лентата, озаглавена „The Avengers: Infinity War“, ще бъде разделена на две части.

Първата от тях ще излезе на екран на 4 май 2018 г., а втората – на 3 май 2019 г. Филмите на „Марвел“ са съществена част от портфолиото на „Дисни“. По думите на Фейги първите десет продукции на „Марвел“, стартирали през 2008 г. с „Железният човек“ и „Невероятният Хълк“, са реализирали приходи от над 7 милиарда долара.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за „Марвел“ разширява филмовата си вселена с нови комиксови супергерои