Марин льо Пен призова за отпадането на санкциите срещу Москва

| от chronicle.bg, по Би Би Си |

Френският кандидат за президент Марин льо Пен се срещна в Москва с руския президент Владимир Путин.

В Москва тя призова за премахването на европейските санкции срещу Русия.

Путин заяви, че с тази среща той не търси начин да повлияе на френския вот. Той беше обвинен в това, че се е намесил в изборите в САЩ, след които президент на страната стана Доналд Тръмп.

„Разбира се, знам, че предизборната кампания във Франция активно се развива“, каза Путин. „Не искаме да влияем върху събитията по никакъв начин, но си запазваме правото да говорим с представители на всички политически сили в страната“, каза той.

Льо Пен е лидер на крайнодесния „Национален фронт“. Според нея санкциите срещу Русия трябва да паднат, защото са „контрапродуктивни“

Европа наложи санкции на Кремъл след анексирането на Крим през 2014 година . Марин льо Пен обеща да се бори за премахването на т.нар. „черни списъци“ с руснаци.

Льо Пен одобрява анексирането на крим и вярва, че Русия и Франция трябва заедно да се борят срещу световния глобализъм и ислямския фундаментализъм. Според нея Крим винаги е бил руски и няма руска инвазия в Крим. Не е обичайно кандидати за президент да посещават Путин. От администрацията на руския президент отричат да са информирани за това дали руски банки планират да финансират кампанията на Льо Пен. До преди няколко месеца партията й разчиташе на руска банка за кредитор, но финансовата институция загуби лиценза си.

 
 
Коментарите са изключени за Марин льо Пен призова за отпадането на санкциите срещу Москва