Марек Юнион-Ивкони се мести от Дупница в Сливница

| от |

Волейболният шампион на България при мъжете „Марек Юнион-Ивкони“ се мести в Сливница от новия сезон. Решението е окончателно, след като вчера мениджърът на дупничани Людмил Найденов имаше финални разговори с кмета на града Васил Стоилков. Клубният началник потвърди за трансфера по оста Дупница-Сливница.

„Да, разбрахме се с г-н Стоилков и от новия сезон ще играем в чисто новата зала на града. Радостното е, че в лицето на г-н Стоилков срещаме пълно разбиране и най-вече желание от негова страна да развива този спорт и в Сливница. Разбира се, че ще му помогнем за това“, коментира пред zadupnitsa.com Найденов. „Залата е много хубава с капацитет за над 1200 зрители. Има някои неща, които още трябва да се доставят и допълнят в съоръжението, но всичко сме уточнили с г-н Стоилков, така че проблеми няма да има. В Сливница забелязах, че местните обичат много спорта и се надявам на подкрепа от тяхна страна през новия сезон“, допълни бившият национал.

Отборът се събира за първа тренировка в новия си дом на 1 септември. До тогава ще е ясно на 90% кои от играчите остават и кои ще бъдат преотстъпени в други клубове. Както е известно, в края на този месец стартира мащабната реконструкция на спортната зала в Дупница, която трябва да бъде готова за една година. Това наложи българския хегемон в родния волейбол да търси пристан за новия сезон в Супер лигата.

zadupnitsa.com

 
 
Коментарите са изключени за Марек Юнион-Ивкони се мести от Дупница в Сливница