Марек Юнион-Ивкони победи Левски и е на крачка от трета поредна титла

| от |

Марек Юнион-Ивкони победи Левски Боол с 3:1 (17:25, 25:21, 25:20, 27:25) гейма в първия финал за титлата в Суперлигата.

525276_3003608024494_167484394_n

Началото на първата част започна точка за точка, но Левски натрупа аванс от 3 точки на първото техническо прекъсване – 8:5.
След паузата столичани заиграха още по-силно, а дупничани допуснаха някои елементарни грешки, което позволи на Левски да се оттегли със 7 пункта преднина на второто техническо прекъсване – 16:9. Момчетата на Найден Найденов се опитаха да се върнат в гейма, но не успяха да стопят пасива си и в крайна сметка загубиха с 25:17.

Възпитаниците на Найден Найденов поведоха още в началото на втория гейм и не допуснаха обрат. На първото техническо прекъсване Марек водеше с 8:6, а на второто с 16:13.
След втората техническа пауза дупнишкият клуб заигра още по-силно и затвори гейма с 25:21.

Марек Юнион-Ивкони направи невероятен обрат в третия гейм и го спечели с 25:20 след 6 поредни точки в своя полза!

Частта започна много добре за Марек Юнион-Ивкони. Дупничани стабилизираха посрещането си, докато Левски Боол започна да допуска грешки при сервиса си. Марек водеше с 8:5 при първото техническо прекъсване. След паузата столичани успяха да обърнат резултата и поведоха с 11:10. Венелин Кадънков от дупнишкия клуб с мощна атака обаче изравни. Оттам насетне двата тима се вкопчиха в люта и играеха точка за точка, а втората техническа пауза дойде при 16:15 в полза на Левски. Веднага след прекъсването столичани направиха две поредни точки и поведоха с 3 пункта – 18:15. При 19:17 за Левски Борислав Апостолов от Марек направи успешна атака през центъра и намали пасива на дупничани само на 1 точка. Ангел Велков се появи в игра за Марек Юнион-Ивкони на мястото на Станислав Величков и затрудни максимално столичани със своя начален удар. Това позволи на дупнишкият клуб да обърне резултата от 19:20 за Левски до 25:20 в тяхна полза, реализирайки 6 поредни точки!

Марек Юнион-Ивкони започна ударно четвъртата част, повеждайки с внушителното 7:1. Окрилени от обрата си в предишния гейм, дупничани правеха точка след точка и водеха с 8:2 на първата техническа пауза. Разликата от 6 пункта в полза на шампионите се запази и при второто техническо прекъсване, дошло при 16:10. След това обаче Левски Боол показа характер и успя да намали до 22:22 най-вече благодарение на по-добрата си блодака. При този резултат Боби Апостолов от Марек не остави никакви шансове на съперника с атака през центъра, правейки 23:22 за шампионите. При 24:24 Венцислав Трифонов бе хванат на единична блокада от Христо Цветанов и Левски бе близо до спечелването на гейма. Столичани обаче сгрешиха от сервис, а след това Георги Елчинов от Марек направи точка от начален удар. Блокаут на Венелин Кадънков донесе успеха на дупнишкия клуб с 27:25.

По този начин Марек Юнион-Ивкони продължава да бъде непобеден в Суперлигата през този сезон и е на една победа от спечелването на титлата за трета поредна година!

Следващата среща е в понеделник от 18 часа, отново в зала „Христо Ботев“.

Димитър ИКОНОМОВ / zadupnitsa.com

 
 
Коментарите са изключени за Марек Юнион-Ивкони победи Левски и е на крачка от трета поредна титла