Манчестър Юнайтд подписа с Фалкао

| от |

Колумбийският нападател Радамел Фалкао ще играе под наем в Манчестър Юнайтед през следващия сезон, съобщава BBC.


Според информацията ръководствата на настоящия клуб на играча Монако и Манчестър Юнайтед са се договорили за преотстъпване на 28-годишния футболист. До часове Фалкао трябва да пристигне в Англия за да премине медицински тестове.

По неофициални информации от Манчестър Юнайтед ще платят 12 милиона паунда, а футболистът ще получава по 200 хиляди паунда на седмица.От Манчестър Сити бяха готови да платят 70 милиона евро за футболиста, но сделката пропадна, тъй като с евентуалното й реализиране от Манчестър Сити щяха да нарушат правилата за финансов феърплей.

Фалкао е шестото попълнение на Юнайтед, като се очаква това да е рекордно харчене за нови играчи. Началото бе дадено с привличането на полузащитника на Атлетик Билбао, Андерс Ерера за 36 милиона евро.След това беше привлечн и защитника на Саутхемптън Люк Шоу за 37,5 милиона евро. Последва кратко затишие преди към отбора да се присъединят Маркос Рохо от Спортинг Лисабон и Анхел ди Мария от Реал Мадрид, съответно за 20 и 75 милиона евро. Освен тях към Юнайтед се присъедини и 17-годишният сръбски вратар Ваня Милинкович от Войводина.

През миналата година Фалкао премина от „Атлетико“ (Мадрид) в „Монако“ за 62 млн. евро. Мадридчани купиха южноамериканеца за около 40 млн. евро от „Порто“. Миналият сезон нападателя изигра 19 мача за „Монако“, в които отбеляза 11 гола и направи една асистенция.

 
 
Коментарите са изключени за Манчестър Юнайтд подписа с Фалкао