Манчестър Сити спечели шампионската титла на Англия

| от |

Отборът на Манчестър Сити спечели шампионската титла на Англия за четвърти път в историята си и за втори за последните три години.BnXbhjhCAAA5TNb

В мач от последния, 38-и кръг на Висшата лига Манчестър Сити победи като домакин Уест Хем с 2:0.
Ливърпул победи Нюкасъл с 2:1, като отборът завършва на второ място в класирането. Тимът на Нюкасъл завърши мача с девет души.
Отборът завършва сезона с 27 победи, 5 равенства и 6 загуби и с две точки пред втория – Ливърпул.
Манчестър Сити, Ливърпул и Челси ще играят в груповата фаза на турнира Шампионска лига, а Арсенал в квалификациите за най-престижния клубен турнир в света.

Тимовете на Евертън, Тотнъм и Хъл Сити ще играят в турнира Лига Европа. От Висшата лига отпадат Норич, Фулъм и Кардиф.

За първи път „гражданите“ стават шампиони през сезон 1936/37, а за втори – през сезон 1967/68. Третата титла на тима бе спечелена по изключително инфарктен начин преди две години, когато голове на Един Джеко и Серхио Агуеро в добавеното време на последния мач за сезона срещу КПР донесоха крайния успех за „небесносините“, за сметка на градския съперник Манчестър Юнайтед. И през настоящия сезон изглеждаше сякаш Сити няма да успее да се пребори за титлата, но загубата на Ливърпул от Челси на „Анфийлд“ и равенството с Кристъл Палас позволи на отбора от Манчестър да излезе на първо място. Ливърпул записва най-доброто си класиране от сезон 2008/09 насам, когато отново завърши на второ място, след големия си съперник Манчестър Юнайтед.

1


Останалите резултати:

>Кардиф – Челси 1:2
Фулъм – Кристъл Палас 2:2
Хъл Сити – Евертън 0:2
Норич – Арсенал 0:2
Саутхемптън – Манчестър Юнайтед 1:1
Съндърланд – Суозни 1:3
Тотнъм – Астън Вила 3:0
Уест Бромич – Стоук Сити 1:2

 
 
Коментарите са изключени за Манчестър Сити спечели шампионската титла на Англия