„Манчестър Сити“ надигра трудно „Евертън“ и съкрати разликата с „Челси“ на върха в класирането

| от |

Шампионът „Манчестър Сити“ се възползва от сензационната загуба на лидера „Челси“ от „Нюкасъл“ (1:2) в мач от 15-ия кръг на английското футболно първенство, победи „Евертън“ с 1:0 и скъси разликата на лидера.

„Челси“ е начело във временното класиране с 36 точки, следван от „Манчестър Сити“ – 33 точки, „Саутхемптън“ – 26 точки и един мач по-малко, „Манчестър Юнайтед“ – 25 точки и мач по-малко.

Пред 45 603 зрители на своя стадион отборът на „Манчестър Сити“ стигна до минималната победа над „Евертън“ с 1:0 с гол от дузпа, според някои – спорна.

В 23-та минута след сблъсък между Джеймс Милнър и Фил Ягелка в наказателното поле бе отсъдена дузпа в полза на „Манчестър Сити“. Зад топката застана Яя Туре, който с удар в ъгъла изпрати топката в мрежата на американския вратар на гостите Тим Хауърд.

Това бе седмо изпълнение на дузпа на Яя Туре с фланелката на „Манчестър Сити“ в английското футболно първенство и седми гол от бялата точка за
Туре. / БНР

 
 
Коментарите са изключени за „Манчестър Сити“ надигра трудно „Евертън“ и съкрати разликата с „Челси“ на върха в класирането