„Максимир“ е стадион на духовете

| от |

Според доклада на делегата, мачът между Динамо Загреб и Локомотив (3:0) е бил посетен от 1 757 зрители. Според коментаторите от телевизионното излъчване, на стадиона са присъствали 500 зрители, а своя версия имат и фотографите.


И въпреки че 10 години поdред е шампион на Хърватия, редовно играе в Европа и има прекрасни играчи, Динамо Загреб не успява да върне феновете по трибуните. Bad blue boy бойкотират мачовете, а феновете на отбора на искат Здравко Мамик. Заради това „Максимир“ е празен не само на срещите от вътрешното първенство, а и на европейските, където миналата година в ШЛ постави негативен рекорд с най-малко зрители на мач.

Стадион Максимир е построен през далечната 1912 г. и няколко пъти е ремонтиран. Капацитетът ми е 35 135 зрители, а на този стадион мачовете си играе и хърватският национален отбор, чиито играчи няколко пъти се разбунтуваха, че не им се играе вече преди празни трибуни. Надяваме се трибуните да са празни и на гостуването на българският национален отбор в Хърватия на 10 октомври 2015, но преди това, в петък 10 октомври, трябва да победим. Заради слабата посещаемост Хърватският футболен съюз да премести мачовете в Сплит или в Риека.

3


Dinamo – Lokomotiva 3-0, highlights, 05.10. HD by dm_525b2245553f8

 
 
Коментарите са изключени за „Максимир“ е стадион на духовете