Македония и Сърбия с общи посолства в някои страни

| от |

Македония и Сърбия са приятелски страни и в наш интерес е двустранните отношения да бъдат колкото се може по-добри. Това каза министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич по време на срещата си с ръководителя на македонската дипломация Никола Попоски в Скопие.

Дачич и Попоски подписаха спогодба за рационално използване на ресурсите чрез общи дипломатически и консулски представителства в чужбина. Очаква се в най-скоро време да бъде определено в кои страни е необходимо и възможно това сътрдуничество.

„Сърбия подкрепя европейското бъдеще на Македония. Този регион неоправдано с години и десетилетия е подценяван и затова заслужава по-скоро да влезе в ЕС“, каза Дачич.

Двамата външни министри обявиха, че второто съвместно заседание на двете правителства ще се проведе в Скопие през октомври или ноември.

Министър Попоски обясни, че частта на икономическото сътрудничество, което са обсъдили, включва развитие на туризма, Коридор 10 и развитие на инфраструктурата, както и енергийното сътрудничество между двете страни. „Ние сме дългогодишни икономически партньори и трябва да работим повече за развитието на икономическите отношения. Търговският обмен е около 850 млн. евро годишно и заедно трябва да работим за навлизане на трети пазари“, заяви Дачич.

На въпрос дали Сърбия и Македония ще въведат санкции срещу Русия, следвайки политиката на ЕС Дачич заяви, че страните кандидат-членки имат задължението да съобразят своята външна политика с тази на ЕС и това е част от процеса на преговори. Ключовата разлика според Попоски е, че страните от ЕС участват в създаването на тази политика, а тези, които са извън съюза, имат възможност да участват само в нейното изпълнение.

„В Берлин говорихме, че ще съобразим нашата политика с тази на ЕС, но ще се водим и по нашите икономически интереси. Русия и Украйна могат да воюват и да търгуват, но ние всички останали плащаме за това. ЕС има своята политика, но ние не сме членки на съюза. Когато станем такива, ще имаме задължението цялостно да променим нашата политика“, заяви сръбският външен министър.

Двамата министри обявиха, че подкрепят борбата срещу групировката „Ислямска държава“. „Споделяме тази заплаха с нашите партньори от евроатлантическото семейство и от нашето по-широко или по-тясно обкръжение. Трябва да се справим с общи усилия. А до колко ще успеем в това ще видим от проявите в бъдеще“, каза ръководителят на македонската дипломация.

„Срещу тероризма трябва да се борим навсякъде, където се появи, а не само когато засегне нечий интерес. Тези, които тогава бяха в Македония, Сърбия и Босна, които са обявени за членове на радикални ислямистки организации, бяха толерирани, а сега, когато са в Сирия и Ирак, се борим срещу тях. Искаме подкрепа от международната общност за борба с радикалния ислям и тук, в Македония, Сърбия и целия Балкански полуостров“, подчерта Дачич.

След срещата си с Попоски Дачич ще разговаря с президента Георге Иванов и с председателя на парламента Трайко Веляновски./МИА, БГНЕС

 
 

Звезди, които намалиха своите гърди

| от chronicle.bg |

Повечето звезди, които са известни със своите гърди, са известни с това, че те са големи. Много от тях ходят с импланти, но дамите в галерията ни са направили точно обратното.

Те или са махнали имплантите си, или са намалили естествено огромните си гърди. Това съвсем не означава, че гърдите им вече са малки. Напротив.

Може да звучи озадачаващо, но прекалено големите гърди създават проблеми. Болки в кръста, затруднения при тренировки, тичане, фитнес, постоянните погледи са само част от причините.

Някои от звездите в галерията ни може да ви изненадат.

 
 

Когато звездите бомбят снимки

| от chronicle.bg |

Фотобомбите представляват накратко следното – когато човек влезе в кадъра при снимката на друг.

Винаги се получава смешно, но е най-забавно, когато фотобомби правят звездите.

Предлагаме ви в галерията списък със снимки на знаменитости, които „случайно“ се приплъзват в кадъра на друг.

Сред тях можете да видите бивш президент, британската кралица и много актьори и актриси.

 

 
 

Дрю Баримор и нейното съвършено копие

| от |

През 1982 година малката Дрю Баримор е очарователна в ролята си в „Извънземното“.

Години по-късно тя вече е зряла жена, която има собствени деца. Една от дъщерите й обаче може спокойно да играе в римейк на филма, тъй като е наистина много прилича на майка си.

Малката Франки навършва 3 години през 2017-а. Скоро тя се появи с майка си на събитие и всички бяха удивени от приликата между двете.
Сравнете и преценете сами:

дрю баримор
Франки Баримор Копелман е родена на 22 април 2014 година. Тя е второто дете на Дрю от бившия й съпруг Уил Копелман. Когато тя се роди, Баримор каза, че е искала по-голямата й дъщеря Олив да си има брат или сестра, защото самата актриса не е имала подобно детство.

„Олив обича Франки и просто иска да е с нея през цялото време. Иска да я храни. Много й харесва“, разказва Баримор.

Това не е първото дете, което прилича толкова много на майка си. Има цяла поредица звездни деца, взели най-красивите черти на родителите си. Можете да видите повече за тях тук.

 
 

5 неща, които не знаете за Жизел Бюндхен

| от chronicle.bg |

Тя е една от най-известните моделки и красавица №1, когато говорим за приятелки и съпруги на звездите от NHL. Тя е Жизел Бюндхен.

36-годишната бразилка има до себе си куотърбека на Ню Инглънд Пейтриътс, които тази година направиха най-великия обрат на Супербуол 51.

Освен всичко, Наоми Кембъл и Клаудия Шифър описват бразилката със златни коси като единственият останал супермодел.

Бюндхен бе ангел на Victoria’s Secret между 2000 и 2007 г. Тя бе и сред основните лица, които защитаваха кандидатурите на Бразилия за световното първенство през 2014-а и за Олимпиадата през 2016-а.

Има обаче и много неща, които не знаем за нея. Например как е открита?

В галерията може да видите 5 малко известни факта за Жизел Бюндхен.