Макдоналдс с първа загуба от 11 години

| от |

Макдоналдс е на път да регистрира първата си загуба за повече от десет години, отчасти защото клиентите загубили доверие в храната на веригата за бързо хранене.

Японският клон на компанията прогнозира нетна загуба от 17 милиарда йени за 2014 г., първата загуба от 11 години, след като скандалът със сигурността на храните се отрази на вече отслабените продажби от силната конкуренция на магазините за полуфабрикати.

„Клиентите изразиха липса на доверие в качеството на храните ни и аз поемам отговорност за това“, заяви генералният директор на японския клон на Макдоналдс Сара Казанова. „Възнамеряваме да опитаме да върнем този бизнес в релси възможно най-бързо“, допълни тя.

Опасенията за сигурността на храните възникнаха по-рано тази година, когато се оказа, че голям китайски доставчик на пилешко месо нарушава стандартите за безопасност. Обявяването на резултатите е нов удар за Макдоналдс корпорейшън, която държи 49,9% от японския Макдоналдс и се бори в глобален план с намаляващите продажби. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Макдоналдс с първа загуба от 11 години