Майкъл Фасбендер може да изпълни ролята на Стив Джобс

| от |

Ролята на Стив Джобс в новия биографичен филм за съоснователя на „Епъл“ по всяка вероятност ще бъде изпълнена от известния ирландски актьор Майкъл Фасбендер, съобщи „Холивуд рипортър“.

Според изданието, компанията „Сони пикчърс“, която работи над лентата, води преговори с актьора, известен от филми като „12 години в робство“ и „Гадни копилета“.

През ноември стана известно, че Крисчън Бейл, който трябваше да пресъздаде образа на Джобс, се е отказал от ролята. Преди него това направи холивудската звезда Леонардо ди Каприо.

Предстоящата екранизация на живота на починалия през 2011 г. от рак съосновател на „Епъл“ е по книгата „Стив Джобс“ на Уолтър Айзъксън . Зад филмовия проект освен компанията „Сони пикчърс“, стоят и някои от най-големите умове в съвременната филмова индустрия – продуцентът Скот Рудин и сценаристът и носител на „Оскар“ Арън Соркин. Същият екип създаде хитовата продукция „Социалната мрежа“ (2010 г.).

Лентата за Стив Джобс ще бъде режисирана от носителя на „Оскар“, британеца Дани Бойл. Как ще се казва филмът и кога ще е премиерата му, не се съобщава.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Майкъл Фасбендер може да изпълни ролята на Стив Джобс