Маестро от Виена ще дирижира Виенския бал в София

| от |

Маестро от Виена за първи път ще дирижира Виенския бал в София. Мартин Кершбаум пристига специално за традиционната танцова забава, организирана от Виенския клуб.

Тази година четиринадесетият традиционен благотворителен бал ще бъде на 8 март в хотел „Шератон“. За пети път той е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и посланик
Райвегер.

519x346Гостите на бала ще имат възможността да изживеят една нощ във виенска атмосфера с тържествено откриване с полонеза, музикална програма, томбола, среднощен кадрил, виенска кухня и музика. Всичко това ще се случва не само в тържествената бална зала, но и в залите „Сердика“ и „Средец“ и пространството около тях. По традиция в зала „Средец“ гостите ще могат да слушат традиционна музика, изпълнявана във виенските винарни. Ерих Циб, който изпълнява тази музика на акордеон, също пристига от Виена специално за бала в София. Рагу от сърна е сред кулинарните изненади на вечерта, за които ще се погрижат виенски майстори-готвачи.

Специален гост е министърът на провинция Виена и изпълнителен градски съветник с ресор „Жилищни условия, жилищно строителство и градско обновление“ Михаел Лудвиг, начело на петчленна делегация. Посещението му подчертава засилването на връзките между нашите две столици.

Пресслужбата на община Виена подарява на всички дами брошка – Звездата на императрица Сиси. С приходите от продажбата на кувертите на цена от 200 лв. (Кралската зала) и 150 лв. /в залите „Сердика“ и „Средец“/ ще бъде закупена апаратура за Специализираната болница по онкология в София. Голямата награда от томболата е диамантен пръстен.

photo_verybig_29927

 
 
Коментарите са изключени за Маестро от Виена ще дирижира Виенския бал в София