Любослав Пенев напуска Ботев (Пловдив)

| от |

penev

Любослав Пенев напуска поста старши треньор на ФК „Ботев“. Той е подал тази сутрин молбата си за напускане, съобщи за Радио “Фокус”- ПловдивМитко Лишев, пресаташе на клуба. Новината ще бъде официално оповестена след минути на пресконференция от президента на отбора.

На пресконференцията ще присъства и самият Пенев, който ще съобщи мотивите си за напускането. самия наставник по време на пресконференция. Президентът ще обяви, че Пенев напуска след което ще се раздели с отбора, и ще оповести мотивите си. Ръководството на ПФК „Ботев” Пловдив организира пресконференцията, за да оповести пред обществеността промените и моментната обстановка и възможните модели, по които клубът ще функционира през сезон 2014/2015. Пресконференцията беше от 15:00ч., в пресцентъра на базата в „Коматево”, на която той официално напусна поста като старши треньор на Ботев (Пловдив).

Причините за напускане на пловдивския тим не са свързани с личните условия на националния селекционер. Мотивите за оставката на Пенев са свързани с невъзможността да му бъдат осигурени първоначално договорените условия за работа с футболисти, които изискват по големи финансови ресурси, които Ботев не може да осигури.

Отборът няма непогасени задължения към играчите и за това те са длъжни да играят в мача срещу Либертас от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двамата румънци Лукин и Бенга очакват трансфери в нови клубове.

Велислав Вуцов най-вероятно ще бъде новият треньор на Ботев (Пловдив), твърдят фенове на отбора, които лично са го предложили на управата. Според тях единствено той има хъс да се справи в тежката ситуация в отбора.

С Агенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени за Любослав Пенев напуска Ботев (Пловдив)