Любослав Пенев е новият треньор на Ботев (Пловдив)

| от |

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Любослав Пенев е новият треньор на Ботев (Пловдив), съобщи „Труд“.

penev

Според информацията специалистът е получи разрешение от ръководството на Българския футболен съюз да води и клубен тим. На поста Пенев наследява Станимир Стоилов, който се раздели с пловдивския клуб преди няколко дни по взаимно съгласие. Любослав Пенев ще започне работа в Ботев от неделя и ще замине на първия подготвителен лагер с отбора в Австрия.

От Българският футболен съюз потвърдиха пред Агенция Фокус, че Изпълкомът на централата е дал съгласието си селекционерът на националния отбор на България Любослав Пенев да поеме Ботев (Пловдив).

Сайтът на БФС съобщава, че Пенев е имал среща с президента на централата Борислав Михайлов, на която го е запознал с предложението на ръководството на Ботев да замени Станимир Стоилов начело на пловдивския тим.

Любослав Пенев е бил категоричен, че няма намерение да напуска работата си като национален селекционер и единственият вариант да приеме офертата е да съвместява двете длъжности.
Борислав Михайлов се е консултирал с членовете на Изпълкома на БФС, след което е разрешил на Пенев да води и Ботев (Пловдив).

Любослав Пенев заяви пред сайта на Българския футболен съюз, че работата му като треньор на Ботев (Пловдив) няма да пречи на тази в националния тим.

Изпълкомът на БФС разреши на селекционера на националния отбор на България да води и тима на Ботев (Пловдив).

Специалистът коментира, че внимателно е обмислил офертата на Ботев, след което е решил да приеме предизвикателството да стане част от един от най-перспективните футболни проекти в България.
Любослав Пенев благодари на членовете на Изпълкома за доверието, което са му гласували, разрешавайки му да поеме Ботев.

 
 
Коментарите са изключени за Любослав Пенев е новият треньор на Ботев (Пловдив)