Лунен хороскоп за 6 декември

| от |

horoskop

На 6 декември Луната,  пребивава зодиакален знак Водолей, родените през първата  половина на зодия Водолей, Луната ще направи точен съвпад със Слънцето им и те може да почувстват безпричинно напрежение, известна нервност и емоционална нестабилност.  

Луната действа не само на родените под знака на Водолей, но и на останалите зодии.

Независимо, че давате вид на консервативна личност, ще се засили интересът ви към всичко ново и необичайно. В главата ви нахлуват неочаквани идеи или се появява някаква ексцентричност в поведението, импулсивност, емоционално безпокойство (това може да е провокирано от нови идеи).

Днес имате ОК за научна и интелектуална работа и такава, свързана с обществото. ОК за работа с електричество, електроника и нови технологии. Предполагам, изобретателите, точно с тази Луна са направили своите откритията. ОК, за тези които се занимават с нещо необичайно. ОК за контакти с единомишленици и приятели по интереси. Подходящ момент за провеждане на симпозиуми, конференции, за изказвания в партийни организации, кръжоци, секции, общества.

ОК за операции на съдовата система, на кръвта.

Луна във Водолей

ОК за водни процедури

ОК за  екстрасензорно лечение

ОК за физически упражнения.

ОК за масажи.

ОК за отказване от лоши навици.

Подходящо за покупки при шопинг терапия е:

ОК за покупка на бяла и черна техника.

ОК за покупка на електро уреди.

ОК за покупка на GSM.

ОК за покупка на компютри.

ОК за покупка на хеликоптери, самолети, ракети (ако имате възможност.)

Не се препоръчва: хирургична намеса в областта на вените, ставите, пищялите, очите. Разбира се, ако е наложително, не се притеснявайте от фатални последици, само след оперативната намеса възстановяването може да бъде по–бавно. Не е препоръчително лечение на нерви и стави. Бъдете внимателни при работа с електричество и всички електроприбори. Това не е най – подходящото време за обръщане към официални инстанции.

Какво е отношението ви към парите, когато Луната е във Водолей?

Най-главното е да избягвате големите разходи. Затова съвет от звездите: оставете в портфейла само необходимата сума за храна и транспорт, защото иначе ще се изкушите и да пропилеете всичко за безсмислени дреболии.

До 10.32 часа 4-ти Лунен ден.

Внимавайте, родените през този лунен ден могат да разплитат тайни и интриги.  Да не забравят да контролират всяка своя дума, тъй като не винаги ще ги разбират правилно. Имат много силна енергия и ако пожелават зло – възможно е да се връща обратно. На моменти може да са конфликтни, но ще бъдат много интелигентни и ще имат обширни познания в своята област.

След 10.32 часа, нещата ще се променят, защото настъпва 5-ти Лунен ден. Най – важното за този лунен ден е да не се гладува, тъй като е опасно за здравето – днес не се пълнее, тъй като се храни астралното тяло и затова не се хабете да пазите диети.  Енергията на луната, съдейства за нормализиране на храносмилането. Каквото ви се яде – това е подходящо днес за организма.

Това е ден за ново начало, всичко започнато през деня ще има щастлив завършек. Това се отнася и за новите запознанства.

Избягвайте контакти с хора, които ви дразнят.

Родените през пети лунен ден имат магическа сила и може да се прояви внезапно. В ежедневието да не проявяват прибързаност.

Ако имате важна среща сложете си бижу с камъни от тюркоаз, кехлибар или розов халцедон. Тези камъни ще ви донесат късмет.

Между 10.45 -12.10 часа, ако ви споходи някаква щура идея не я пренебрегвайте – обърнете й внимание, тя ви е дар от Космоса, независимо, че може да сте в обедна почивка.

Между 12.10 и 13.15 часа, може да загубите нещо – не се разсейвайте в този период и дръжте най – малко чантата си под око.

Между 13.15 и 14.25 часа, ако не канализирате правилно марсовата енергията може да се скарате с някого, затова е подходящо в този момент да отидете на фитнес или друга активна дейност.

 
 

„Бързи и яростни“ с възможен спиноф

| от chronicle.bg |

Universal празнува още един успех с „Бързи и яростни 8″. Франчайзът обаче е толкова налят с силни актьори, че става задушно. Усещайки възможност за печалба, студиото може би ще пусне Люк Хобс (Дуейн Джонсън) и Декард Шоу (Джейсън Стейтъм) по собствен филмов път. Героите на Скалата и Стейтъм станаха доста популярни, дори се конкурират с Дом (Вин Дизел) и останалите от семейството.

Феновете искат подобен спиноф още от „Бързи и яростни 5″, но след последния филм тази вероятност сякаш намаля. Очертаваше се Хобс да стане баща и да си остане вкъщи. Плановете обаче се чертаят в посока филм.

Всъщност, и трети доста изненадващ герой от поредица може да участва в спинофа: самата Сайфър, Шарлиз Терон.

Чарлийз Терон, Шарлиз Терон

Химията между Джонсън и Стейтъм е невероятна. Голям плюс е, че двамата могат да преминат от екшън роля към комедия рязко, неочаквано и доста успешно. Тази комбинация, заедно със студената сериозност на Терон, може да донесе сериозно вълнение.

Има няколко неща, които трябва да се. Евентуалния филм ще отвори пространство за един милион въпроси. Ще участват ли в „Бързи и яростни 9″? Ще има ли нещо общо с действието на поредицата или ще си е отделен, самостоятелен филм? Сега ли ще бъде пуснат или когато серията свърши с „Бързи и яростни 10″? Сайфър ли ще е лошият герой или тримата заедно ще се борят срещу по-голямо зло? Ще видим.

Трйлър на „Бързи и яростни 8″:

 

 
 

Съботна рецепта за еклери

| от chronicle.bg |

Ще ви прозвучи трудно… ще се изплашите… Но всъщност пареното тесто не се прави толкова трудно. Дори и да е без глутен. Както казва Роси – възможно е, а магията се намира в кухнята.

Всяка седмица Росица Гърджелийска ни предлага от своите рецепти за вкусотии, направени по нестандартен начин.

Роси работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога й www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.

Ето нейната рецепта за безглутенови еклери: 

Нужни продукти:

125 мл вода
125 мл пълномаслено мляко
110 гр масло
140 гр безглутеново брашно – комбинация картофено, тапиока и оризово
1 с.л. кафява захар
1/2 ч.л. сол
4-5 яйца
4 какаови зърна – обелени и счукани

Предложение за крем:

300 гр маскарпоне
1 с.л. кисело мляко
2/3 ч.ч. кафява захар
ликьор Амарето

Ще ви е нужен пош с голям кръгъл накрайник, за поставянето на крема  в еклерите.

еклери роси

Начин на приготвяне:

В средно голяма тенджера загрейте водата, млякото, маслото, захарта и солта и разбъркайте с дървена лъжица до пълно смесване.

Когато течността заври добре, наведнъж добавете брашното и започнете да бъркате много енергично до получаване на тесто, което да се отлепи от стените на тенджерата. Целия процес отнема секунди. След като се отдели от стените, продължете да бъркате още 20-30 секунди.

Прехвърлете тестото в купа и оставете да изстине леко, но трябва все пак да си остане доста топло.

Едно по едно започнете да добавяте четири яйца, като всяко яйце трябва да се поеме от тестото и то да стане еднородно, преди да се добави следващото. За първите две яйца може да използвате миксер, но след това продължете с дървена лъжица.

Тестото трябва да стане меко, но не течно и в никакъв случай твърдо. Може да ви се наложи да използвате част от петото яйце. Така че предварително си разбийте петото яйце и остатъка ще използвате за намазване на еклерите преди печене.

Прехвърлете тестото в пош с широк, кръгъл накрайник и се шприцоват топки с около 3 см диаметър върху хартия за печене или още по-добре – силиконова тавичка за печене.

Загладете повърхността с четка с остатъка от петото яйце, като действате внимателно, без натиск.
Поръсете със счуканите какаови зърна.

Пекат се на 200 градуса без вентилатор около 25 минути, в моята фурна стават за около 45 минути, като ги оставям вътре във фурната, след като съм я изключила, за да се изсушат още повече. Трябва да станат златисти като на снимките. Ако не са – продължете да ги печете.

Трябва напълно да изстинат върху решетка, преди да се напълнят с крем.

Разбийте маскарпонето с киселото мляко и малко по малко добавете захарта. Недейте да разбивате твърде дълго време, за да не се пресече.

Добавете ликьора, ванилия и каквито други аромати искате и внимателно разбъркайте с лъжица.

Напълнете еклерите със шприц. Внимание – пристрастяващи са!

 
 

Сериалът „Досиетата Х“ се завръща

| от chronicle.bg, по БТА |

Агентите Мълдър и Скъли ще продължат да търсят истината в новите серии на научнофантастичната продукция „Досиетата хикс“ на телевизия „Фокс“.

Сериалът ще се завърне на екрана през есента с 10 нови епизода. Те ще покажат агентите от ФБР Фокс Мълдър (Дейвид Духовни) и Дейна Скъли (Джилиън Андерсън), които разследват случаи на необясними и често извънземни прояви.

Сезоните, които излязоха между 1993 г. и 2002 г., бяха подновени с шест епизода миналата година. В тях Мълдър и Скъли се събраха отново, за да тръгнат по следите на правителствени прикрития, чудовища, мистериозни обекти в небето и техния син Уилям. Те успяха да привлекат близо 16 милиона зрители, според данни на „Туенти фърст сенчъри фокс“.

Създателят на култовия сериал Крис Картър каза пред Ройтерс миналата година, че „Досиетата Х“ са придобили дори по-голямо значение в настоящия век, където конспиративните теории все още са широко разпространени в интернет и НЛО озадачават хората.

 
 

Супергероите, които харесваме

| от |

Знаем, че всички харесват Спайдърмен, Супермен и Батман. Супергероите са guilty pleasure за момчетата, заради мрачната си натура, драматичното си минало и онзи леко прокрадващ се тестостеронен момент на хора, които могат всичко. Жените пък просто харесват мъже в тесни костюми. Изобщо във всякакви костюми.

Супергероите комбинират в себе си осанката на аутсайдера, лошото момче или съответно момиче, с уникална съдба и възможности, и възможността да ти направят чай и да натупат лошите едновременно.

Вселените на DC и Marvel – най-големите производители на силни и смели момчета и момичета на глава от населението, е пълна с истински интересни и готини персонажи. Независимо, колко стереотипни ви се струват.

Ние сме избрали точно пет броя от най-новите им тв и филмови попълнения, които гледаме винаги с удоволствие.