Лукарски: Хората във фейсбук може да искат оставката само на жена си

| от |

„В интервюто пред вас не използвах подходяща дума – „трик“. Не сме имали стратегия с повтарянето в кампанията на призива Бойко Борисов да не е премиер, а Цветан Цветанов – вътрешен министър, да помпаме резултата си, въпреки че това най-вероятно наистина го увеличи.“

Това заяви лидерът на СДС и председател на Националния предизборен щаб на Реформаторския блок Божидар Лукарски след добилото изключителна популярност интервю, което той даде в изборната нощ пред „24 часа“. В него лидерът на СДС каза: „Мисля, че за ГЕРБ ще е здравословно Цветанов да не е министър. Не можем да поставяме условия. И преди това беше трик за вдигане на нашия електорат, ако мога да се изразя така на шега.“ (Чуйте звуковия файл ТУК)

Заради тези му думи и факта, че на пресконференцията след вота Лукарски отрече да е казвал „трик“, а произнасянето на думата бе доказано със записа на разговора в сайта на „24 часа“, в социалните мрежи тръгнаха призиви той да се извини и дори да се оттегли от председателския пост. „Оставката ми я искат единици във фейсбук, които не са нито орган на СДС, нито на Реформаторския блок. Единственото, което могат да искат, е оставката на жена си вкъщи“, заключи Лукарски. И напомни, че по устав оставката му могат да искат Националният съвет и НИС на партията.

„Освен това след „трик“ казах и „на шега“, добави той. „Тезата ни е, че ще се стремим Борисов да не е премиер, а не че дефинитивно няма да подкрепим правителство на Борисов при така създалата се обстановка“, разясни финално Лукарски.

 
 
Коментарите са изключени за Лукарски: Хората във фейсбук може да искат оставката само на жена си