Лудогорец загуби и във Валенсия

| от |

Лудогорец загуби с 1:0 реванша с Валенсия и отпадна на осминафиналите на Лига Европа.
BjMbM5TCcAAkjkh

Българските орли отново се представиха на ниво и въпреки загубата напуснаха турнира достойно. Първото полувреме беше равностойно, като тимовете размениха по няколко атаки. Втората част не започна добре за българите, след като Пако Алкасер отбеляза неспасяем гол в 59-та минута. Лудогорец имаше няколко много големи шансове да върне попадението, но за съжаление ударите на Безяк и Александров не попаднаха в мрежата на Алвес.

В крайна сметка, Лудогорец отпадна с общ резултат 4:0, след като в първия мач в София, орлите загубиха с 3:0. Пътят на Лудогорец мина през ПСВ Айндховен, Черноморец Одеса, Динамо Загреб, Лацио и за съжаление Валенсия спря похода на момчетата на Стойчо Стоев. Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев изрази увереност, че догодина тимът му ще се представи още по-силно в европейските клубни турнири. Българският шампион отпадна от Лига Европа след нова загуба от Валенсия, този път с 0:1 в Испания.

„Минахме през едни етапи от развитието си на международната сцена. Видяхме, научихме се, ако правя съпоставка с мачовете с Базел. Тогава не бяхме готови и не знаехме как да се надиграваме. Днес видяхте, че се надигравахме. Имахме възможности, както и те. Вече сме прескочили един етап от своето развитие и гоним следващия. Надявам се догодина да изгледаме още по-добре. Ще изгледаме по-уверени, с по-голямо самочувствие. И аз се уча, както и футболистите. Минахме през тези неща, видяхме ги. Надявам се да надградим.“

„Нямаше какво да губим днес. Целта беше нападателно и офанзивно. Създадоха се празни пространства в нашата половина, и ние също създадохме положения. Надявам се с времето да изчистим грешките.“

„Анализирам всички мачове за себе си и това какво сме постигнали. Основното е, че изпитахме неимоверно удоволствие от Лига Европа. Надявам се и българският зрител да е бил съпричастен към отбора. Благодаря им за подкрепата в София и по стадионите в чужбина. Може би за нас това беше някакво начало. Може би вече преминахме този етап на обучение. Сигурен съм, че следващото ни участие ще бъде по-добро“, завърши Стойчо Стоев пред БНТ.

 
 
Коментарите са изключени за Лудогорец загуби и във Валенсия