Лудогорец vs. феновете

| от |

„Всеки има право на избор. За мен това са бедни души, загубени души, поетично казано. Така, че мога са да ги съжалявам“. Тези думи на Кирил Домусчиев станаха ябълката на раздора между него и феновете на ЦСКА. По този начин собственикът на Лудогорец упрекна част от агитката на червените, която подкрепи румънския Стяуа по време на плейофа реванш за влизане в групите на Шампионската лига.

„За един богат човек е грозно да казва на другите, че са бедни. Това се знае от самосебе си. Не харесвам и не одобрявам изказването на Домусчиев, макар че той има право да говори. Нали знаете – който плаща, той поръчва музиката“, каза фен. Е, Лудогорец успя да постигне бленуваната цел, а Домусчиев призова: „Направете допитване до всички българи и феновете и дай Боже да се паднат тези отбори, които хората, които ни подкрепят, им симпатизират. За нас няма претенции дали ще е Реал, Барселона. Отборът ще играе футбол и да се надяваме, че хората ще бъдат щастливи да видят големите звезди“, каза Домусчиев.

Ден по-късно Лудогорец разбра и съдбата си – шампионът на България ще играе срещу Реал (Мадрид), Ливърпул и Базел. Последва и реакция от страна на привържениците на ЦСКА. В декларация те заявиха, че по време на сблъсъците с Ливърпул и Реал националният стадион „Васил Левски“ ще бъде пълен, но разградчани ще се чувстват гости, тъй като английският и испанския гранд имат много фенове у нас.

Наставникът на „армейците“ Стойчо Младенов също взе отношение по темата. „Задължително и разбира се ще подкрепя и ще застана на страната на нашите фенове. Във всяко едно действие и отношение. Все пак работим и живеем в една демократична страна. Като дойде мачът с Ливърпул ще бъда за Ливърпул. Това ми е симпатичният и любимият отбор след ЦСКА, така че защо да не бъда за тях. Никой не може да ми задължи да стана привърженик на Лудогорец, Марек или Хасково или който и да било. Така го чувствам и виждам“, заяви Младенов.

На подобен пример като този от двубоя Лудогорец – Стяуа, станахме свидетели и в Лига Европа. Част от привържениците на Динамо (Дрезден), които имат славата на едни от най-големите хулигани в Германия, обединиха силите си с тези на ФК Сараево по време на гостуването на босненците на Борусия (Мьонхенгладбах). Там, на Запад, обаче никой не нарече феновете на Динамо родоотстъпници или „бедни и загубени души“. Дори нещо повече – в медиите отразиха подобаващо приятелството между дрезденци и публиката на ФК Сараево. По време на двубоя на „Борусия Парк“ ядро от 400 фена на Динамо застана рамо до рамо с 1200 босненци, като любопитен факт е, че ръководството на дрезденци е изискало бройката билети от Борусия (Мьонхенгладбах) и входните талони са се продавали на специални каси в бившия източногермански град. /News7