Лудогорец не можа да победи Партизан в Разград

| от |

На стадион „Лудогорец Арена“ в Разград Лудогорец и сръбския вицешампион Партизан завършиха наравно 0:0 в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Шампионска лига.

Разградчани имаха своите шансове, въпреки сериозните проблеми в защита, като почти цялата защита е контузена.нКрайният победител от двата мача ще си гарантира минимум влизане в групите на Лига Европа и бараж за влизане в Шампионската лига.

Първото полувреме бе равностойно. Двата отбора можеха да съжаляват, че не успяха да отбележат гол, тъй като създадоха по няколко чисти положения. През втората част събитията на терена претърпяха обрат. Лудогорец атакуваше, а сръбският гранд предимно се бранеше. Партизан се прибра далеч в собствената си половина и разчиташе на редки контраатаки, коментира Sportal.

„Гробарите“ не подбираха средства и използваха всякакви прийоми, за да докарат мача до 0:0 и в крайна сметка успяха. Направи впечатление, че гостите започнаха да правят номера и да бавят още в самото начало на втората част, а вратарят Лукач, който бе декориран в жълто.

Въпреки надмощието през втората част, Лудогорец демонстрира доста слабости. Освен неумението пред гола, проблем се оказа и завършващия пас. Разградчани имаха няколко отлични ситуации, когато хващаха противника разреден, но не успяха да се възползват. Причината е неточността в последния пас и лошото разгръщане в атака.


 

Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев призна, че не е очаквал Партизан да играе толкова затворено при нулевото реми в Разград в първия мач от третия квалификационен кръг в Шампионска лига. Стоев не счита 0:0 за успех и обеща Лудогорец да играе атакуващо за победа след седмица в Белград.
„Не бих казал, че това равенство е успешно, защото искахме да победим и поведението на терена ни беше такова, за съжаление не се получи. Явно във втория мач ще се решава кой ще продължи. Очаквахме, че малко по-открито ще играят, но не съм очаквал толкова дефанзивно да играят. Това си е тяхната тактика. За съжаление ние не можахме да вкараме нашите положения. Някой път е в неумението причината, някой път неувереността, това се трупа. Хубавото е, че не ни вкараха гол. Мисля, че двата отбора ще влязат на равни начала в реванша и само публиката ще им бъде предимство. Няма да играем дефанзивно на реванша, ще отворим играта и ще опитаме да вкараме”, коментира Стоев след мача пред „Диема”, цитиран от „Фокус“

Той не смята, че може да се прави паралел между неуспехите пред вратата на противниците в А група, и срещу Партизан.

ludogorets

Днес двубоят беше по-различен. Двубоите в първенството са едни, в Шампионска лига са от друго естество”. 
На брифинга Стойчо Стоев допълни, че 0:0 като турнирен резултат у дома не е лошо, но в Лудогорец са го приели като разочарование, защото всички в Разград са очаквали победа.

„Нула на нула не е лошо, на пръв поглед за нас е разочароващо, но не е лошо. Със сигурност там ще ни е по-трудно, заради френетичната им публика, но вече сме се сблъсквали с такива ситуации и сме се справяли. Влязохме припряно в мача и най-интересното беше, че ни създаваха положения от тъчове”, изумен беше той от неуверения старт на неговите момчета. Проблемите със завършващия удар вече се превръщат в хронични, но специалистът вярва, че играчите сами трябва да излязат от тази ситуация и никой друг не може да им помогне.

„Създаваме положения, за съжаление не вкарваме – от там добиваме неувереност и следващото положение пак го изпускаме. Футболистите трябва да се справят с головата суша. Тренировките ни са насочени най-вече към атакуваща игра – контрол над топката, създаване на положения и реализиране”.
Стойчо Стоев разкри, че замененият принудително Витиня има счупена фаланга на пръст.

 
 

Опитайте вкусове от четирите краища на света

| от chronicle.bg |

Празниците и добрата храна събират хора около масата. Именно затова в навечерието на коледните празници, ИКЕА предлага на посетителите си да опитат традиционни храни от Ирак, Непал, Сърбия и Ливан. На 10 декември Мулти Култи колектив гостува в магазина със специално кулинарно шоу.

Участници в събитието са четирима готвачи – емблематични представители на софийската гастрономична сцена, които ще представят кулинарното богатство на родните си страни.

Кулинарни умения ще демонстрира Фреди Бениамин от знаменития ресторант Ашурбанипал, който ще покаже магията на традиционната иракска кухня с топлото предястие самбусак – малки банички с вегетариански пълнеж, поднесени с ароматен черен чай.

Носителят на медал от прочутия конкурс „Скариада” в Лесковац – Майстор Даци от ресторант „Котилото“, ще демонстрира умения в приготвяне на традиционната сръбска скара, която ще допълни с любимата си разрядка урбанес.

Ливанецът с френско сладкарско образование Хани Таук от сладкарница Карамел.бг, ще демонстрира как се правят най-добрите в България хрупкави френски кроасани.

Главният шеф-готвач на ресторант Гуркха Гунджа Б. Чокхал ще ни пренесе в Непал с вкусна зеленчуковата хангама – парченца от ситно нарязани и запържени в дълбок тиган зеленчуци, овкусени с ароматни индийски подправки.

 
 

Влизат трима банкери в един бар…

| от chronicle.bg |

На Никулден освен Никулчовците и Николинчовците празнуват и банкерите. Поднасяме ви тази компилация от вицове за банкери с най-добри чувства към тях и им пожелаваме здраве, щастие и много работни дни!

 

Проблемът с вицовете за банкери е, че банкерите не мислят, че са смешни, а нормалните хора не мислят, че са вицове.

 

***

 

Предприемач отива при финансовия си мениджър и казва:

– Искам да съм собственик на малък бизнес.

– Това е лесно, казал финансовият съветник – купете си голям бизнес и изчакайте малко.

 

***

 

Днес банкоматът ми изписа съобщение „недостатъчна наличност“. Не разбрах дали става въпрос за моята карта или за банката.

 

***

 

Брокер в края на деня: Това е по-лошо и от развод. Изгубих половината си активи, а все още имам съпруга.

 

***

 

В тези бурни дни как можеш да привлечеш вниманието на брокера си? Като извикаш „Ало, келнер! “

 

***

 

Млада жена започва работа в банка. Жената харесвала литература и попитала един от банкерите:

– Знаете ли Уилям Шекспир?

– Не. В кой отдел работи?

 

***

 

– Какъв искаш да станеш, като пораснеш голям?

– Искам да следвам баща си и ще стана полицай.

– Баща ти да не е полицай?

– Не, банков обирджия е.

 

***

 

По време на банков обир полицаят казва на банкер да заключи всички изходи, за да не избягат крадците. 10 минути по-късно обаче крадците успяват да се измъкнат. Полицаят казва:

– Нали ти казах да заключиш всички изходи! Как успяха да избягат!

– Заключих ги, казва банкерът – ама те избягаха през входа.

 

***

 

Ако дължиш на банката 100 лева, това е твой проблем. Ако дължиш на банката 100 000 лева, това е проблем на банката.

 
 

Идеалното тяло за зимата

| от |

През лятото всеки иска плочки, буци по ръцете и нисък процент телесни мазнини. Зимно време хората искат чай, одеяло и да си пуснат нещо да мърмори по телевизията. Това е така, защото вън e майка си и баща си – поледици, виелици, студ. Земята толкова се е стегнала, че е време да сменят метрото с теснолинейка. За да сме резистентни на студа, трябва да имаме подходящо тяло – тяло, за което никой не говори. Зимно тяло. Това става по един-единствен начин – с диета.

Всякакви видове месо. Имам един приятел, който има един приятел, който казва, че не яде брано, а яде драно. Месото е основната суровина на живота. Ако сте веган – не знам. Веганите не отлитате ли на юг през зимата?

Картофи и тесто. Въглехидратите трябва да са като студентите – да влизат лесно и да излизат трудно.

Риба. В главите на хората рибата не е нито месо, нито картоф. Тя се сервира в два случая. Единият е, когато е празник, другият е, когато жена ви е решила, че вече няма място за нея в сърцето ви, защото то е затлачено от правилните ви кулинарни решения.

Подправки. Ползва се основно червен пипер. Начинът на прилагане е извънредно прост – взимате червен пипер и с него поръсвате едно парче сланина. По-късно нарежете сланината и наръсете обилно което и да е от предходните блюда със сланина.

Ако прекалите с подправките, блюдото ви може да стане разпадащо се, „рошаво“ и трудно за обхождане – като подхвърлян дюнер. Това, разбира се, не означава да не прекалявате, а да чукнете на всичко по 2-3 яйца за спойка. Белтъкът на яйцата дава протеините, необходими за оцеляване при лунарните условия на живот по спирките сутрин. Жълтъкът пък осигурява необходимия холестерол за онова сигнално червено лице и стягане в гърдите.

Зеле от типа „кисело“. Чувате ли от съседите нехарактерна дандания? Появяват ли им се неотложни ангажименти, когато искате да им отидете на гости? Шумът е заради такането на зелето, а неотложните ангажименти са, за да не отидете у тях да им изядете зелето.

Чесън. Познавам хора, които си купиха кола, за да могат да ядат чесън, без да пречат на тези в градския транспорт. Благородни хора. Благородни и здрави. Благородни, здрави и низвергнати от обществото.

Плодове и зеленчуци. Човек трябва не само да се храни добре, но и да бъде в красива обстановка. Ябълки, пиперки, гъби, орехи… Това са все неща, които изглеждат добре изсушени на масата. Все пак цяла зима ще седят на тая масата.

Течности

Не искам да говоря като реклама в интернет, но с помощта на тази диета ще постигнете желаното и нужно тяло. Грижете се за себе си, защото животът е кратък, особено ако не се грижите за себе си.

 
 

Китай покорява света с блокбастър и Мат Деймън

| от chronicle.bg, по BBC |

Въпреки дългогодишната традиция на Китай в киното, към момента страната не е произвеждала истински голям блокбастър. Това обаче е напът да се промени. „Великата китайска стена” е един от най-скъпите филми, снимани някога в Китай.

Живата легенда на китайското кино Джан Имоу режисира пищната лента, в която участват филмови икони като…Мат Деймън. Американската звезда има водеща роля във филма.

Мат Деймън играе чуждестранен наемник, който идва в Китай, за да краде барут. С това, че и персонажът му е чужденец се избягва въпросът за „избелването” на филмите.

Бюджетът на филма е най-малко 100 милиона долара – колаборация между САЩ и Китай. Сред приоритетите на китайското правителство е да разпространи по света културата си. Ако успее да развие филмовата си индустрия, страната ще развие и своята „мека сила”и да популяризира културата си така, както американските филми успяха да пренесат духа на Америка по света. Мат Деймън посочва, че нито за момент не е приемал филма като пропаганден инструмент.

„”Мисля, че светът ни е много по-добро място, когато говорим един с друг и работим заедно, и правим изкуство заедно”, казва той.

Джан Имоу, който е запознат много добре с политическите ограничения пред изкуството в САЩ, казва, че Холивуд също има своите рестрикции.

„Това е система, основата върху продуценти и компании. Доколкото става дума за креативност, не мисля, че има 100% свобода за който и да е режисьор по света. Работата на режисьора е да даде най-доброто от себе си в ситуация на ограничения”, казва той.

мат деймън великата китайска стена