Лудогорец атакува Базел

| от |

Базел се тресе от нерви часове преди мача с Лудогорец от Шампионската лига довечера, пише „7 дни спорт“.

Мачът от четвъртия кръг на груповата фаза е решителен за крайното класиране. Който победи в него, си осигурява мачове напролет. А и си гарантира нови минимум 6 милиона швейцарски франка приход от УЕФА.

И докато в Лудогорец всичко е спокойно, цял Базел е настръхнал срещу треньора Пауло Соуса. Ако отборът му не победи, той със сигурност ще се сбогува с поста си. Притиснат до стената от хорския гняв, Соуса ще даде довечера шанс на голмайстора на първенството от миналия сезон Шкелцен Гаши да направи дебют в ШЛ. В другия мач от групата пък Реал (Мадрид) има всички шансове още днес на практика да си подпечата визата за 1/8-финала, ако успее отново да спечели в домакинството си на Ливърпул. В Базел ще играем умно, а не красиво, каза Георги Дерменджиев Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че ще е доволен на равенство в Базел тази вечер. Този кръг мисля, че ще бъде важен не само за нас. Смятам, че изходът от мачовете тази вечер ще даде пo-ясна представа къде ще могат да финишират три от отборите в групата. Надявам се да успеем да спечелим второто място. Разбира се, че и равенството на „Санкт Якоб“ би било успех за нас. Все пак точката може да ни остави на второ място и въобще да се окаже решаваща в битката.

Този кръг ще разплете възела в групата. Мисля, че ако дори вземем минималното в Базел, ще е много добре за нас. Това са мачове, в които се залага повече на тактиката. Това са така наречените умни срещи, които нямат нищо общо с красивия футбол. Мисля, че ще се справим“, заяви Дерменджиев.

Неждувременно треньорът на Ливърпул Брендън Роджърс направи невероятен комплимент на Лудогорец, обявявайки българския отбор за чудото в Европа.

„Знаехме, че имаме добра възможност да излезем от групата, но никога не сме били толкова арогантни, че да си мислим, че това ще бъде лесно. Базел има опит в Шампионската лига и освен това разполага с добър състав. Лудогорец вероятно изненада всички останали отбори в Европа с начина, по който игра досега. Ние обаче сме концентрирани върху собственото си представяне. Знаем, че класирането ни за следващата фаза е в наши ръце и това все още е целта ни“, заяви Брендън Роджърс.

Програма на мачовете от 4-и кръг на Шампионска лига днес:

Група А
Ювентус – Олимпиакос
Малмьо – Атлетико Мадрид

Група В
Базел – Лудогорец
Реал Мадрид – Ливърпул

Група С
19:00 часа Зенит – Байер Леверкузен
21:45 часа Бенфика – Монако

Група D
Арсенал – Андерлехт
Борусия Дортмунд – Галатасарай

 
 
Коментарите са изключени за Лудогорец атакува Базел